Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen Groenlinks aan Vrom over chemische wasserijen

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen20.003 vragenformulier 20 maart 2000

Gemaakt: 20-3-2000 tijd: 14:34

Vragen van het lid Van der Steenhoven (GroenLinks) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over gezondheidsrisico's voor bewoners naast of boven chemische wasserijen. (Ingezonden 20 maart 2000)


1

Welke andere gevolgen verbindt u aan de uitkomsten van een recent onderzoek van de DCMR naar de gezondheidsrisico's voor bewoners van woningen naast of boven chemische wasserijen, anders dan dat de Inspectie Milieuhygiëne een onderzoek instelt? 1)


2

Deelt u de mening dat de bestaande belasting voor bewoners van woningen naast of boven chemische wasserijen onaanvaardbaar is?


3

Welke directe consequenties hebben de onderzoeksresultaten uit de Rijnmond voor de ontwerp-AMvB Textielreinigingsbedrijven? Door middel van welke maatregelen kunnen de bewoners snel en effectief worden beschermd? Bent u bereid een versneld verbod van PER in overweging te nemen?


4

Kunt u uitleggen hoe een verbod op het gebruik van PER zal worden omgezet (zoals in het persbericht is vermeld)? Is het waar dat de desbetreffende Algemene Maatregel van Bestuur `slechts' in een aanscherping van het Maximaal Toelaatbare Risico voorziet en dus niet in een verbod?


5

Wanneer zal de AMvB in werking treden?

Persbericht ministerie van VROM, 7 maart jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie