Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unit 4 neemt Omegon Automatisering over

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Unit 4 neemt Omegon over, breidt haar marktaandeel in de accountancy-sector fors uit en verdrievoudigt haar omzet in deze markt

Sliedrecht, 21 maart 2000 - Softwareproducent en leverancier van secure e-Business oplossingen Unit 4 heeft het voornemen Omegon Automatisering B.V. uit Veenendaal over te nemen. Deze overname past in het streven van Unit 4 om op het gebied van accountancysoftware een toppositie in de Nederlandse markt in te nemen. Het Nederlands systeemhuis Omegon is een van de grootste producenten en leveranciers van software, hardware en bijbehorende diensten voor accountants- en administratiekantoren en hun MKB-klanten. Over 1999 werd een omzet van ca. 7 miljoen euro gerealiseerd. Per ultimo 1999 telde Omegon 77 medewerkers. Door deze overname wordt Unit 4 marktleider in software en dienstverlening voor accountants- en administratiekantoren in Nederland.

Unit 4 geeft met deze overname verder invulling aan haar doelstelling het marktaandeel en het klantenbestand in bestaande marktsegmenten te vergroten. Vorig jaar heeft Unit 4 al een eerste stap gezet om haar positie als software-leverancier voor de accountancybranche te versterken door een 30% belang te nemen in Van der Kley Automatisering. Van der Kley is evenals Omegon gespecialiseerd in software voor de accountancybranche.

Unit 4 heeft middels een aparte product-markt combinatie (divisie accountancy) een sterke focus op de accountancybranche, omdat zij deze als een belangrijke beïnvloeder voor het MKB in het aankoopproces van bedrijfssoftware ziet. De software die het accountants- of administratiekantoor zelf gebruikt zal vaak ook worden geadviseerd aan haar eigen clienten in het MKB. Unit 4 heeft -inclusief Omegon en Van der Kley- inmiddels 1.500 grote en middelgrote accountantsorganisaties tot klant die met ruim 3.000 kantoren in geheel Nederland gebruik maken van software van deze nieuwe combinatie. Daarnaast heeft alleen Omegon al meer dan 8000 cliënten in het MKB.

Het zittende management zal nog een aantal jaren verantwoordelijk blijven. De resultaten van de genoemde onderneming zullen vanaf 1 januari 2000 worden geconsolideerd en zullen reeds in 2000 een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel Unit 4 van naar verwachting ca. euro 0.05 per aandeel. In verband met de acquisititie zal Unit 4 ca. 150.000 nieuwe gewone aandelen uitgegeven, die gedeeltelijk bij de verkopende aandeelhouders/directie en gedeeltelijk bij institutionele beleggers worden geplaatst.

Omegon
Omegon is opgericht in 1977 en heeft zich door de jaren heen steeds meer gespecialiseerd in het leveren van 'one-stop-shop solutions' voor de accountancymarkt. In 1998 heeft Omegon haar Windows NT programmatuur geannonceerd en sinds 1999 is Omegon een organisatie die in staat is producten onder Windows NT en 2000 te ontwikkelen, te verkopen en te installeren.

Eind 1999 is Omegon het samenwerkingsproject e-NOVATION opgestart met een 12-tal innovatieve accountantsorganisaties, die werken met programmatuur van Omegon.
Onder de projectnaam e-NOVATION spiegelt Omegon haar toekomstvisie aan de wensen van deze gebruikers en worden nieuwe productontwikkelingen gedaan. Bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe software kiest Omegon bewust aanknopingspunten binnen de totale markt van administratieve dienstverlening, met gebruikers die zijn aangesloten bij NIVRA, NOvAA, NOAB, SRA en CB.

Het internet zal op zeer korte termijn ook een belangrijke rol gaan spelen in de communicatie tussen administratieve dienstverleners en hun klanten. Omegon wil hierin een actieve rol spelen. De zakelijke dienstverleners zullen steeds meer een functie vervullen als een application service provider (ASP) voor bedrijven. Hierdoor zal de rol voor zakelijke dienstverleners en softwareproducenten sterk gaan veranderen. Eén van de nieuwste producten die door de projectgroep e-NOVATION is ontstaan is Chameleon. Middels dit product kunnen administratie- en accountantskantoren met alle softwarepakketten die op de markt verkrijgbaar zijn communiceren. Hierdoor maakt het voor de dienstverlening dus niet meer uit met welk soort software organisaties hun administratie voeren. Chameleon zal in de loop van 2000 op de markt komen.

Omegon kent al jarenlang een samenwerkingsovereenkomst met NOAB en heeft recent nog een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met NOVAK gesloten. NOVAK is een service-organisatie voor accountants ter ondersteuning van de praktijkuitoefening van de accountant. Tot de klantenkring van Omegon behoren onder andere gerenommeerde kantoren als De Jong & Laan Accountants Almelo, de Remmerswaal Groep te Bergen op Zoom, de A&A groep te Sittard en AVM Accountants in Leeuwarden.

Succesvol totaalconcept
In de divisie Accountancy ging het Unit 4 voor de wind: de omzet steeg in 1999 met 42% tot 4,4 miljoen euro. Na het succes van het typische accountancypakket Unit 4 Audition -waarvoor recent de 500e klant kon worden opgetekend- is de productlijn voor de accountancybranche het laatste jaar fors uitgebreid met o.a. Unit 4 Declaratie, Multivers for Windows Accountancy en dit jaar staat nog op stapel Unit 4 Salaris. De bovengenoemde accountancyproducten van Unit 4 kunnen ieder worden gekoppeld met Unit 4 Relatiebeheer, een centraal client informatiesysteem. Unit 4 kan hierdoor accountants een volledig totaalpakket bieden met als voordeel optimale integratie van software en bijbehorende gegevens.Bedrijfsprofiel Unit 4 NV Al 20 jaar voorziet de standaard bedrijfssoftware met de bijbehorende dienstverlening van Unit 4 in de behoefte aan managementinformatie van haar klanten in de Benelux. Het bedrijf is marktleider in de middenmarkt van groothandel en distributie en accountantskantoren en heeft prominente posities als leverancier van software voor productieautomatisering en als leverancier van veilige oplossingen en diensten op het gebied van zakendoen via het Internet.

De klanten van de Unit 4 Software Groep zijn overwegend middelgrote ondernemingen en instituten. Het bedrijf levert algemene oplossingen die in alle bedrijfstakken worden toegepast en heeft zich ook toegespitst op een beperkt aantal specifieke verticale markten. Dat zijn de discrete industrie, groothandel, distributie, handel en logistiek, accountantskantoren en de gezondheidszorg.

Voortdurende verbetering van de kwaliteit, excellente dienstverlening en het effenen van de weg naar veilig en betrouwbaar zakendoen via het Internet is onze manier om onze groei en marktpositie te versterken. De kracht om tot effectieve resultaten te komen zit in onze medewerkers. Zij combineren diepgaande kennis op het gebied van bedrijfssoftware en veiligheid met materiekennis en ervaring over de markten waarin zij werken.

Strategisch richt de Unit 4 Software Groep zich op het compleet aanbieden van bedrijfssoftware en diensten voor het geïntegreerd en veilig zakendoen via het Internet in West Europa, door het aanbieden van applicatiediensten. Dit is de manier om alle kerncompetenties via een beveiligd Internet aan onze klanten aan te bieden. Excellente dienstverlening en autonome groei stellen de ontwikkeling van de onderneming veilig. Onze stapsgewijze acquisitiestrategie versterkt onze positie in kernmarkten.

De Unit 4 Software Groep heeft meer dan 3.000 applicaties geïnstalleerd in het hogere en middensegment van de markt. Deze leveren bedrijfskritische management informatie aan meer dan 40.000 eindgebruikers. In de markt van kleinere bedrijven en organisaties heeft de Unit 4 Software Groep circa 15.000 applicaties geïnstalleerd. De Unit 4 Software Groep heeft inmiddels ruim 800 medewerkers bij de diverse werkmaatschappijen. Sedert februari 1998 zijn de aandelen van de onderneming genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs AEX. Unit 4 heeft in 1999 een 70% hogere nettowinst behaald van 8,7 miljoen euro en de omzet steeg met 73% naar 71,0 miljoen euro. De omzet werd voor 16% buiten Nederland gerealiseerd. De autonome groei bedroeg 36%. De winst per aandeel steeg in 1999 met 48% tot 1,16 euro.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...