Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: emancipatiebeleid moet 'terug naar de toekomst'

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA: emancipatie-beleid moet 'terug naar de toekomst'
CDA: emancipatiebeleid moet 'terug naar de toekomst'

Het emancipatie-beleid staat stil, mist de slag naar de hedendaagse onderwerpen. De vrouwenbeweging moet terug naar de basis, en niet langer centralistisch worden aangestuurd door een overheidsbureau. CDA-woordvoerster Marry Visser-Van Doorn wil dat de subsidies en geldstromen beter worden verdeeld. Marry Visser-van Doorn zal dit voorstellen tijdens het symposium 'Hoezo vrouwenorganisaties in de 21e eeuw' georganiseerd door Katholieke Vrouwenorganisatie Brabant in Veghel, dat op 21 maart gehouden wordt.

Marry Visser-Van Doorn: 'De vrouwenbeweging dreigt weg te zakken. Er is onvoldoende geld beschikbaar voor activiteiten, met name voor training van het kader. Het overheidbureau Equality krijgt zo.n 4 miljoen, terwijl de Nederlandse Vrouwenraad zich met een kleine projectsubsidie moet behelpen. Een beweging mag haar bestaansrecht uiteraard niet alleen ontlenen aan de beschikbare financiën maar een beetje financiele armslag en een ondersteunend apparaat is wel een essentiele voorwaarde. Het geld moet eerlijker verdeeld worden. De overheid heeft de laatste jaren door de centralistische benadering, de grote landelijke organisaties bijna laten doodbloeden. Dat is ook deze staatsscretaris aan rekenen. Het is een illusie gebleken dat een maatschappelijke beweging als vrouwen-emanicpatie aangestuurd kan worden van bovenaf. Dat moet vanaf de basis, vanonder op komen. De vrouwenbeweging moet daarom invloed krijgen in Equality, zodat die kan aanleveren wat de Vrouwenbeweging nodig heeft. Equality is onvoldoende geworteld in de vrouwenbeweging: deze moet daarom een structurele plaats krijgen in dit bureau.
De Vrouwenbeweging zal dan ook weer in staat zijn mee te doen aan het maatschappelijk debat. Met een antwoordapparaat en slecht 20 uur ondersteuning kun je niet verwachten dat discussie over onderwerpen als vrouwen in de WAO en geweld tegen vrouwen aangezwengeld kan worden.'.

21 mrt 00 19:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie