Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarverslag Brandweer Borsele verschenen

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele9e jaargang - nr.6 - 24 maart 2000

Brandweer Borsele in actie

Elk jaar wordt een jaarverslag gemaakt van de Brandweer Borsele. In het jaarverslag van 1999 staan de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen van het afgelopen jaar. We geven u nu een samenvatting van dit jaarverslag. Zo krijgt u een goed beeld wat er allemaal kan gebeuren in één jaar Brandweer Borsele.

Uitrukken
In 1999 is de brandweer 68 keer uitgerukt. Dit is iets lager dan het gemiddelde van 73. Er waren 48 brandmeldingen, waarvan drie grote branden. Het aantal hulpverleningen bedroeg 20. Een selectie van de 68 uitrukken:

- Aan de Kolaardsweg ging op 9 juli 1999 een monumentale schuur met rieten dak, een rijksmonument, volledig verloren. Het woonhuis met naastliggende schuur kon met moeite worden behouden.
- Op 4 maart 1999 brandde aan de Johan Frisostraat te Kwadendamme de bovenverdieping van een antiekzaak volledig uit. De begane grond liep een dermate grote brand- rook- en waterschade op dat het gehele gebouw als verloren beschouwd moest worden. Om de brand volledig en veilig te kunnen blussen is de autoladder van Brandweer Goes ingezet.
- Op 19 augustus 1999 ging aan de Kamerpolderdijk te Oudelande een boerenschuur volledig verloren.

- De groepen `s-Gravenpolder en Heinkenszand hebben bijstand verleend aan de brandweer van Goes bij de bestrijding van twee zeer grote branden. Op 23 januari 1999 aan de Marconistraat (Mikro-Electro) en op
23 februari 1999 aan de Stanleyweg te Goes. Persoonlijke ongelukken hebben zich hierbij niet voorgedaan.

- Bij drie verkeersongevallen, rond Nieuwdorp, waren twee doden te betreuren en vielen vier zwaar gewonden.

- Op 3 mei 1990 is in samenwerking met de duikploeg van Brandweer Goes in een waterpartij aan de Magnoliastraat in `s-Gravenpolder een zoekactie gehouden naar een vermist kind. Nadat het kind gevonden werd is het toch aan de gevolgen overleden.

Ontwikkelingen
Naast de uitrukken hebben in 1999 allerlei andere gebeurtenissen en ontwikkelingen op brandweergebied plaatsgevonden. De belangrijkste zijn:

- De millenniumwisseling heeft een extra belasting op een groot aantal vrijwilligers gelegd. In totaal waren in alle zes de brandweerkazernes zo'n 55 brandweermensen paraat.

- Op 5 juni 1999 heeft burgemeester Ir. J.L.M. Mandos de nieuwe brandweerkazerne in Baarland officieel geopend.
- Medio 1999 zijn alle groepen voorzien van twee sets gordels en lijnen om veilig te kunnen werken op hoogte.

- In de vergadering van 2 december 1999 heeft de gemeenteraad een bedrag van fl. 400.000,- beschikbaar gesteld voor het vervangen van het blusvoertuig van `s-Gravenpolder. Inmiddels is de bestelling geplaatst van een Mercedes-Benz Atego F1225 chassis met een opbouw van Ziegler Brandweertechniek.

- Het afgelopen jaar is het Integraal VeiligheidsPlan (IVP) voor de Westerscheldetunnel gereedgekomen en vastgesteld. In het kader van het Project Versterking Brandweer (PVB) heeft de gemeenteraad in haar vergadering van 2 december de "Verordening brandveiligheid en hulpverlening", het "Beleidsplan brandveiligheid en hulpverlening" en de "Verordening brandweerrechten 2000" vastgesteld.
- Tenslotte heeft het college van b & w de instructies voor het personeel vastgesteld. Dit houdt in dat nu alle taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het personeel met de bijbehorende functies vastliggen. Tevens zijn hier ook alle afspraken en regelingen die in het verleden zijn vastgesteld in gebundeld.

Tot slot is een woord van dank op zijn plaats voor iedereen die het afgelopen jaar betrokken is geweest bij Brandweer Borsele!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie