Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ISP en EFRO bijdragen voor Groningse projecten

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 21 maart 2000 Persbericht nr 50

ISP en EFRO bijdragen voor Groningse projecten

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland heeft vanaf oktober vorig jaar aan diverse Groningse projecten bijdragen toegekend. Het geld is afkomstig uit het Integraal Structuur Plan Noorden des Lands (ISP) en Europese subsidie-programma's.

Opstart Biomade Technology (EFRO, doelstelling 2)

Biomade Technology is een researchcentrum dat zich richt op de ontwikkeling van de moleculaire nanotechnologie. Tevens maakt het centrum een directe koppeling met het exploiteren van de kennis/technologie. Het project is de start voor de opbouw van een organisatie die zorgt dat researchprojecten zo snel mogelijk toepassingen in de vorm van spin-off bedrijven of joint-ventures gaat opleveren. Het centrum moet een nieuwe impuls geven aan de verdere versterking van de regionale biomedische en ICT-sector. Het project kost in totaal f. 7.115.500,- (incl.btw). GS van Groningen stellen een Europese bijdrage beschikbaar van maximaal f. 600.000,-. Uit het ISP wordt f. 720.000,- beschikbaar gesteld.

Rondje Groningen (EFRO, doelstelling 5b)

De Stichting Welzijn Westerkwartier ontvangt een financiële bijdrage voor het project Rondje Groningen. Het project bestaat uit de aanleg van een bewegwijzerde lange-afstandsfietsroute van ca. 400 km. die aansluit op de bestaande korte ANWB-fietsroutes en enkele andere lange-afstandsfietsroutes in Friesland, Drenthe en Duitsland. Doel van het project is een rondrijroute te creëren. Hierdoor ontstaan groeimogelijkheden voor aanbieders van overnachtingsaccommodaties. De totale kosten van het project bedragen f. 120.000,- (incl. btw). GS van Groningen stellen een Europese bijdrage beschikbaar van maximaal f. 30.000,-. Uit het ISP wordt eveneens f. 30.000,- beschikbaar gesteld.

Toeristische ontwikkeling Haven Musselkanaal (EFRO, doelstelling 2)

Om het vaartoerisme in de regio te stimuleren gaat de gemeente Stadskanaal het haventerrein van Musselkanaal opnieuw inrichten. Het aantal ligplaatsen met aanverwante voorzieningen wordt uitgebreid, de havenkade wordt gereconstrueerd, er worden een ophaalbrug en een loopbrug gebouwd, er worden enkele uitzichtpunten gerealiseerd, er wordt een trailerhelling aangelegd en de oevers worden aangepast ter verbetering van de toegankelijkheid.
Het project kost in totaal f. 3.279.070,- (incl. btw). GS van Groningen stellen uit Europese middelen een bijdrage beschikbaar van f. 1.311.628,-. Uit het ISP wordt f. 327.907,- beschikbaar gesteld.
Gedeeltelijke Reconstructie Oudeschans incl. Erfgoedlogies (EFRO, doelstelling 2)

Een monumentale herenboerderij in het vestingsdorp Oudeschans en het bijbehorende terrein worden verbouwd c.q. gerenoveerd tot logiesaccommodatie met monumentale ontvangstruimten en een landschappelijke siertuin. De boerderij en de omliggende tuinen zullen na voltooiing van de werkzaamheden opengesteld worden voor het betalende publiek. Doel van het project is een kwalitatief hoogstaande cultuur-historische attractie te creëren met een exclusieve en kleinschalige verblijfsaccommodatie.
Het project kost in totaal f. 4.380.332,- (excl. btw). GS van Groningen stellen een Europese bijdrage beschikbaar van maximaal f.
1.100.000,-. Uit het ISP wordt f. 1.090.166,- beschikbaar gesteld.
Upgrading Kloosterenclave Ter Apel (EFRO, doelstelling 2)

Een samenhangend pakket van investeringen en activiteiten moeten de kloosterenclave Ter Apel aantrekkelijker maken voor toeristen en moeten leiden tot een betere benutting van de commerciële exploitatiemogelijkheden. Op die manier wil de gemeente Vlagtwedde een belangrijke impuls geven aan de verdere verbetering van het imago en de vergroting van de aantrekkingskracht van de regio. Men verwacht dat toeristen hierdoor langer in Ter Apel en omgeving zullen verblijven, hetgeen zal leiden tot extra bestedingen in het gebied.

De totale kosten van het project bedragen f. 7.741.000,- (incl. btw). GS van Groningen stellen uit Europese middelen een bijdrage beschikbaar van maximaal f. 2.300.000,-. Uit het ISP wordt f.
1.578.000,- beschikbaar gesteld.

Doelstelling 2 / EFRO

In het kader van het Enig Programmeringsdocument, doelstelling 2 regio Groningen-Drenthe verlenen Gedeputeerde Staten van de provincies Groningen en Drenthe in samenwerking met het ministerie van EZ medewerking aan de realisering van de doelstellingen van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO). De Europese Commissie stelt de provincies Groningen en Drenthe in de gelegenheid de verplichtingen ten laste van dit fonds aan te gaan.

Doelstelling 5b / EFRO / EOGFL

In het kader van het Enig Programmeringsdocument, doelstelling 5b regio Groningen-Drenthe verlenen Gedeputeerde Staten van de provincies Groningen en Drenthe in samenwerking met het ministeries van EZ en LNV medewerking aan de realisering van de doelstellingen van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Europees Oriëntatie- en Garantiefonds voor de Landbouw (EOGFL). De Europese Commissie stelt de provincies Groningen en Drenthe in de gelegenheid de verplichtingen ten laste van deze fondsen aan te gaan.

Integraal Structuur Plan Noorden des Lands (ISP)

Het ISP is een van de rijksinstrumenten in het regionaal-economische stimuleringsbeleid voor Noord-Nederland. Per 1 januari 2000 is het ISP-programma beëindigd.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Désirée Bosch, afd. Bestuurscontacten, provincie Groningen, tel: (050)
3164625, fax (050) 3138193, email: (d.bosch@prvgron.nl) Onze persberichten verschijnen tevens op onze homepage: www.prvgron.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie