Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agnes Kant: `Internet is basisvoorziening'

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij


Agnes Kant: `Internet is basisvoorziening'


21-03-2000 SP-Kamerlid Agnes Kant heeft aan minister-president Kok vragen gesteld over diens opmerking dat Internettoegang `bijna niets' zou moeten kosten. Kant wilde van Kok weten wat hij precies verstaat onder `bijna niets', of hij Internet beschouwt als een basisvoorziening, en wat het kabinet gaat ondernemen om te zorgen dat iedereen, thuis en op school, toegang krijgt tot Internet. De premier antwoordde dat de markt zal voorzien in steeds betere en goedkopere Internettoegang en dat daarom de overheid zich terughoudend moet opstellen. Wat hij beschouwt als `bijna niets' werd niet duidelijk. Vervolgens vroeg Kant of schoolgaande kinderen die thuis niet beschikken over een computer er één in bruikleen zouden kunnen krijgen, omdat immers in het onderwijs steeds meer gebruik gemaakt wordt van computers en Internet. Hierop antwoordde de premier dat het misschien een goed idee was kinderen een laptop mee naar huis te geven
- om daar meteen aan toe te voegen dat dit geen toezegging was. Kant herinnerde de premier aan recente uitspraken van staatssecretaris Vermeend, waarmee hij zich een voorstander toonde van gratis Internet. De premier gaf daarop te kennen dat Vermeend hierin `nog creatiever en vooruitstrevender is' dan hijzelf.

Zie ook: Opinie Agnes Kant en Hiram van der Gaag: `Cybercriminaliteit te lijf met APK voor computersystemen'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie