Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijwerkingen statines varieren sterk bij vrouwen

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Medi-Byte

BIJWERKINGEN STATINES VARIEREN STERK BIJ VROUWEN
Vrouwen kunnen, als ze worden behandeld met hoge doses atorvastatine, een grotere kans hebben op levergerelateerde bijwerkingen. Dit blijkt uit onderzoek van het Academisch Medisch Centrum (AMC)in Amsterdam.

Vrouwen kunnen, als ze worden behandeld met hoge doses atorvastatine (Lipitor®) een grotere kans hebben op levergerelateerde bijwerkingen. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten die tijdens de American College of Cardiology bekend zijn gemaakt, waarin de meest recente onderzoeksresultaten van het Academisch Medisch Centrum AMC (Amsterdam) zijn verwerkt. De Amsterdamse lipidoloog dr. P.J. Lansberg: "Bij toepassing van cholesterolsyntheseremmers kunnen de bijwerkingen van de diverse statines ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie