Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tegenvaller voor rallyteam Hyundai op Tap-Rallye Portugal

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Tegenvaller voor rallyteam Hyundai 21-3-00.
Het Hyundai Castrol World Rally Team kijkt met gemengde gevoelens terug op de Tap-Rallye de Portugal die van 16 tot en met 19 maart gereden werd. Debutant Michael Guest pakte met zijn Coupé Evo2 de klassezege en zorgde daarmee voor een spraakmakende entree. Kenneth Eriksson was na de eerste rallydag negende toen een oververhitte koppeling van de Accent WRC met nieuwe motor voor problemen zorgde. Teamgenoot Alister McRae viel uit met een defecte vierwielaandrijving, zodat Guest als enige Hyundai-rijder de champagnefles mocht openmaken.
De supersnelle Accent WRC van Eriksson was door motorleverancier Mountune voorzien van een nieuw ontwikkelde krachtbron, waarmee hij proef na proef slechts enkele seconden achter de nummer één eindigde. Even lag hij zevende en aan het eind van de eerste wedstrijddag had Eriksson een prima negende plaats in het totaalklassement. "We waren zeer verrast door de geweldige prestaties van zowel de auto als de motor", vertelt hij. De koppeling begon tijdens de tweede wedstrijddag te slippen. Door de wrijving liep de temperatuur extreem hoog op, waarna Eriksson de brandblusser leegde in het motorcompartiment om smeulende kabels te doven. "De schade was niet eens zo groot, maar we konden helaas niet verder", vertelt hij. Het middendifferentieel van McRae's Accent WRC raakte de dag ervoor al beschadigd. Alister: "Jammer, heel jammer, want alles voelde goed aan. Aan de andere kant, we hebben opnieuw veel over onze auto's geleerd en verwachten volgende keer sterker aan de start te verschijnen. Wat betreft de vele mogelijkheden met onze Hyundai's staan we nog maar aan het begin." De beide Accents WRC nemen weer deel aan de rallystrijd tijdens de Rallye de Catalunya, eind maart in Noord-Spanje.

Vrolijke stemming
Debutant Michael Guest - van het Hyundai Driver Development Programme, gecoacht door Wayne Bell - zorgde in zijn eentje voor een vrolijke stemming in het kamp van het Hyundai Castrol World Rally Team door als eerste te eindigen in de F2-klasse (voorwielaandrijving, tweelitermotor zonder turbo). Het was zijn vuurdoop in deze auto, maar vanaf de allereerste proef leidde hij het veld. Zonder een foutje reed hij de snelle Coupé Eco2 naar de finish. Hij vertelt over zijn onnavolgbare debuut: "Geweldig, dit had niet beter kunnen gaan! Het was de zwaarste gravelrally die ik ooit gereden heb, je moet enorm opletten, snelheid maken alleen is niet genoeg." Hij hield zijn hoofd er drie dagen lang bij en de debutant redde met zijn beker de eer van Hyundai. Vorig seizoen zegevierde Hyundai eveneens, toen met een een-twee-overwinning.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie