Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Dinsdag 21 maart 2000, 09.30 uur

Aanrijding letsel
Utrecht - Maandagmiddag 20 maart vond op de Brailledreef in Utrecht een aanrijding letsel plaats.

Rond kwart over drie reed een 27-jarige vrouw uit Utrecht in haar auto met haar 10 maanden oude zoontje over de Brailledreef. Ter hoogte van het kruispunt met de Samenhofdreef heeft zij vermoedelijk het rode verkeerslicht niet gezien. Vanaf de Samenhofdreef kwam een 44-jarige bestuurder uit Utrecht met een transportbusje aanrijden. De vrouw zag geen kans meer het busje te ontwijken en botste tegen de zijkant.

Door de aanrijding raakte de vrouw bekneld in haar voertuig. De 10 maanden oude baby vloog met autostoeltje en al over de achterbank.

Door de geariveerde hulpverlening is de baby uit de auto gehaald. De brandweer moest de vrouw uit haar auto knippen. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het UMC in Utrecht. Gelukkig bestaat hun letsel uit lichte kneuzingen en schaafwonden.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat het autostoeltje waar de baby in zat niet met een gordel aan de achterbank vast zat. De politie adviseert om altijd goedgekeurde kinderzitjes aan te schaffen en deze deugdelijk aan de achter of voorbank vast te maken.

Vrouw wordt dupe van haar optreden
Utrecht - Maandagavond 20 maart werd op de Cartesiusweg in Utrecht een vrouw mishandeld.

Rond zeven uur reed een 19-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets over de Cartesiusweg. Op een gegeven moment ziet zij een groep jongens inslaan op een 9-jarig jongetje.

Toen de vrouw daar een opmerking over maakte, lieten de jongens het kind los en keerde zich tegen de vrouw. Na wat heen en weer geduw kreeg de vrouw plotseling een knietje tegen haar neus. Hierop rende de groep hard weg.

In het ziekenhuis bleek de vrouw een lichte hersenschudding en een onwrichte schouder te hebben.

Man beroofd van zijn portemonnee
Utrecht - Maandagavond wordt een man tijdens het wisselen van zijn portemonnee beroofd.

Een 43-jarige man uit Utrecht werd maandagavond op het Vredenburg omstreeks kwart voor twaaf aangesproken door een onbekende man. De man vroeg of hij geld kon wisselen. Behulpzaam trok het slachtoffer zijn portemonnee en wilde kijken of hij de man kon helpen. Op dat moment griste de dader de portemonnee uit de hand van de man en rende weg.

Het slachtoffer zette de achtervolging in. Toen hij de man bijna te pakken had trok deze een mes en bedreigde het slachtoffer. Hierop heeft de man zijn achtervolging gestaakt. De buit bedroeg enkele honderden guldens.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie