Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Den Haag: 3,5 miljoen gulden voor sportprojecten

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


21 maart 2000

3,5 miljoen gulden voor sportprojecten

Het college van B&W stelt voor f 3.501.000,- beschikbaar te stellen voor vier Haagse sportvoorzieningen. Het gaat hierbij om (1) de aanleg van vier voetbal- Wedstrijd- Trainings (Wetra)velden, (2) verbetering en vervanging van diverse sportinstallaties, sportmaterialen en sportgereedschappen, (3) de bouw van twee kleedkamers en (4) de herinrichting van twee pleinen in Scheveningen. In het bedrag van 3,5 miljoen gulden zit een rijksbijdrage van f 100.000,-. De Stichting Richard Krajicek Foundation draagt f 200.000,- bij en f 35.000,- komt van andere fondsen. Dit voorstel van B&W wordt 19 april in de raadscommissie SPM besproken, 25 mei komt het in de gemeenteraad.

Bij beide voetbalverenigingen Quick Steps (sportpark Nijkerklaan) en VV Haagse Hout (Vlamenburg) wordt één Wetraveld aangelegd, bij HBS (sportpark Daal en Bergselaan) komen twee Wetravelden. Dat is nodig omdat de huidige velden veel bespeeld worden en daarom snel slijten. Wetravelden kunnen veel intensiever worden bespeeld omdat door een ingrijpende technische verbetering van de ondergrond en de toplaag de waterafvoer zeer goed is. Het zeer druk bespeelde sportveld van Quick Steps krijgt een Wetraveld met kunststofvezels die slijtage van de toplaag nog meer beperken. De vier velden worden voor de zomer van dit jaar gerealiseerd.

Op sportpark Ockenburgh komt een volautomatische computergestuurde ondergrondse beregeningsinstallatie voor 11 sportvelden. De sport-onderhoudsposten Escamp en Ockenburgh krijgen elk een schoonmaak-afspuit- installatie die aan de huidige milieuwetgeving voldoet. Verder krijgen verschillende Haagse onderhoudposten nieuwe onderhoudsinstallaties, machines, transportmiddelen en communicatie-apparatuur.

Het complex van voetbalvereniging Laakkwartier (sportcomplex Jan van Beersstraat) wordt uitgebreid met twee nieuwe kleedkamers. Verder wordt onderzocht of de aanleg van een multifunctionele playground mogelijk en wenselijk is.

Voor het Dr. de Visserplein en het Van St. Aldegondeplein in Scheveningen zijn op initiatief van en in overleg met bewoners en jongeren herinrichtingsplannen gemaakt. In beide plannen is veel ruimte voor sport. Op het Van St. Aldegondeplein komt een playground. De Stichting Richard Krajicek Foundation draagt hiertoe bij in de kosten en organiseert gedurende een jaar spelactiviteiten. Op dit plein komt ook een joules de boulesbaan voor ouderen. Op het Dr. de Visserplein komen onder meer speeltoestellen en een 'Haags Hopje'. Dit is een voorziening waar omwonenden sport- en spelmaterialen kunnen huren. Momenteel werken gemeente en bewoners aan een gezamenlijk beheerplan voor de pleinen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie