Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe website voert actie betere voorzieningen ME-patienten

Datum nieuwsfeit: 21-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Enschede, 21 maart 2000

Nieuwe website voert actie voor betere voorzieningen voor ME-patientenOp het internet is een website gelanceerd onder de titel "ME-actie richting minister Borst". Het doel van de actie is minister Borst zover te krijgen dat ze initiatieven ontplooit om betere medische en sociale voorzieningen te scheppen voor ME-patienten. De makers van de website proberen dat te bereiken door zoveel mogelijk E-mailreacties en handtekeningen te verzamelen. In de loop van 2000 willen ze deze aan minister Borst aanbieden.

Achtergrond van de actie.De achtergrond van de actie is de slechte coordinatie van de zorg voor ME-patienten in Nederland. Er zijn nog steeds artsen die de ziekte niet kennen of erkennen, de doorverwijzing van patienten is gebrekkig en ziektenkostenverzekeraars en maatschappelijke instanties hebben geen loket voor ME. Het gevolg is dat veel ME-patienten lang moeten zoeken voordat ze goede zorg krijgen en dat ze daar maar kort van kunnen profiteren, omdat hun geld op is. Bovendien krijgen ze te weinig hulp bij de ongemakken die ze in hun dagelijks leven ervaren als gevolg van hun ziekte.

ME-centra.Het eerste wat minister Borst volgens de website zou moeten doen, is het instellen van speciale centra voor ME. Artsen hebben dan tenminste een goed adres waar ze ME-patienten naar door kunnen verwijzen.

Vier portretten van patienten.Op de website worden niet alleen de doelen en motieven van de actie uiteengezet. Ook worden portretten geschetst van een viertal ME-patienten: Mark, Cora, Hiske en Wouter. Vooral de schrijnende situatie van de ernstig gehandicapte Cora roept de vraag op: mag Nederland zo met een zieke omgaan?

Adressen.

* Het internetadres van de site is: users.castel.nl/~bultw01
* De site is ook gemakkelijk te vinden door Ilse te laten zoeken op het trefwoord: ME-actie

* Het E-mailadres waar de steunbetuigingen naartoe gestuurd kunnen worden, is: (me@castel.nl)

* Schriftelijke reacties kunnen gestuurd worden naar: Lonnekermolenweg 53,
7525 PB Enschede.

Willem Bulter
Lonnekermolenweg 53
7525 PB Enschede
tel. 053-4348744 (th)
tel. 053-4893308 (w)
E-mail: (me@castel.nl) (th)
E-mail: (w.j.bulter@wmw.utwente.nl) (w)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie