Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale Boomfeestdag bij nieuwbouwwijk in Purmerend

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Gezamenlijk persbericht van alle bij de Boomfeestdag in Noord-Holland betrokken organisaties en bedrijven

Betrokkenheid kinderen bij nieuw natuurgebied van belang PROVINCIALE BOOMFEESTDAG BIJ NIEUWBOUWWIJK IN PURMEREND

Woensdag 22 maart vindt de provinciale accentviering van de Boomfeestdag plaats in de nieuwe ecologische verbindingszone bij Purmerend. Ongeveer 100 scholieren uit de nieuwbouwwijk Weidevenne planten die dag bomen en ronden daarmee de inrichting van het gebied af. Naast de kinderen planten ook vertegenwoordigers van de Gemeente Purmerend, Waterschap de Waterlanden, Staatsbosbeheer en Het Noordhollands Landschap enkele bomen. Boswachters van Het Noordhollands Landschap gaven afgelopen weken lessen op de nieuwe scholen en de kinderen deden mee aan een prijsvraag door een naam voor het natuurgebied te verzinnen. Woensdag zal de naam bekend worden gemaakt.

De langgerekte ecologische verbindingszone is 22 ha groot en ligt tussen de nieuwbouwwijk Weidevenne en de Wormerringvaart in de gemeente Purmerend. Deze laagveenzone is bij de onderhandelingen over de VINEX-locatie Weidevenne bestemd voor de natuur. De belangrijkste doelstelling van het gebied is een laagveenverbinding behouden tussen het Wormer- en Jisperveld in het noorden en het Ilperveld, Twiske en Oostzanerveld in het zuiden. De inrichting van het gebied kon gecombineerd worden met het opknappen van de Ringvaartdijk door het Waterschap de Waterlanden.
Het gebied bestaat nu uit een groot aantal kleine eilanden, omgeven met glooiende oevers en veel water. De waterstand in dit gebeid zal op een natuurlijke manier fluctueren. Ook zijn er enkele moerasbosjes aangelegd, vooral tegen de snelweg A7 aan. Het Noordhollands Landschap, de beheerder van het gebied, laat de ecozone een natuurlijke ontwikkeling ondergaan. Vooral moerasvogels, enkele zoogdieren, vlinders en libellen zullen het gebied opzoeken.

Door het vieren van de provinciale Boomfeestdag in dit terrein worden kinderen uit Weidevenne bij het kwetsbare natuurgebied betrokken. De nieuwe huizen zullen straks tot aan de rand van het gebied gebouwd worden. In de verbindingszone zijn geen paden aangelegd, maar vanaf de dijk is het gebied goed te overzien.

//////////////////////////////
Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Johan Stuart (NHL), 0251-659750 of met Mariana Oud (SBB), 072-5191728. E-mail: (nhl@tref.nl). Foto's zijn bij Het Noordhollands Landschap opvraagbaar. Castricum, 18 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie