Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opvolging Nederlandse commandant Duits-Nederlands korps

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE DEF

http://www.mindef.nl

Persmededeling: Nederlandse Legerkorpscommandant

De Nederlandse luitenant-generaal M.L.M. Urlings volgt woensdag (22 maart) de Duitse luitenant-generaal K. Oltmanns op als commandant van het Duits-Nederlandse Legerkorps. De nieuwe legerkorpscommandant bekleedde hiervoor de functie van Plaatsvervangend Bevelhebber der Landstrijdkrachten tevens Inspecteur Reserve personeel Koninklijke Landmacht. De ceremonie vindt plaats in Münster (Duitsland).

Het bi-nationale legerkorps maakt deel uit van de Main Defence Forces van de NAVO en kan worden ingezet ter verdediging van het Navo-grondgebied, tijdens crisisbeheersings- en vredesoperaties en voor humanitaire/VN-opdrachten. Verder kan de staf van het legerkorps worden ingezet voor ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie