Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMG neemt Software Resource Ltd over

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
22 maart 2000

CMG NEEMT ENGELS IT-SERVICES BEDRIJF VOOR NUTSBEDRIJVEN OVER

CMG plc, de Europese ICT-services Groep, maakt bekend dat zij op 21 maart 2000 Software Resource Ltd (SRL) heeft overgenomen. SRL levert gespecialiseerde IT-oplossingen en is marktleider op het gebied van softwarepakketten voor meteropname voor de geprivatiseerde nutssector. De producten van SRL vullen de bestaande producten van CMG voor de nutssector aan. In deze sector heeft CMG de afgelopen jaren succesvol een marktpositie opgebouwd. In een aantal applicaties die CMG voor klanten heeft ontwikkeld, werken de systemen van beide bedrijven al met elkaar samen.

SRL is opgericht in 1991 en telt momenteel 18 medewerkers en 12 freelancers. Het bedrijf is gevestigd in Maidstone (Kent). In het boekjaar, eindigend op 31 augustus 1999, behaalde de onderneming een omzet van GBP 1,5 miljoen, een stijging van 136% vergeleken met het voorgaande jaar. De operationele winst vóór belastingen bedroeg GBP 842.000. De maximale overnamesom bedraagt GBP 7 miljoen en zal in contanten worden betaald. De onderneming zal in 2000 naar verwachting positief bijdragen aan de resultaten van CMG vóór afschrijving van goodwill.

Tot de huidige klanten van SRL behoren AccuRead (voorheen onderdeel van British Gas), Eastern Energy, Midlands Electricity, Seeboard - en Yorkshire Electricity. Om de opgebouwde reputatie van zowel CMG als SRL in de sector te weerspiegelen zal de onderneming CMG Software Resource Ltd gaan heten. De onderneming zal worden geïntegreerd in de Utilities Division van CMG en onder de gezamenlijke leiding staan van de oprichters, Steven en Peter Connon.

Ian Taylor, Country Chairman van CMG in het Verenigd Koninkrijk, zei in een reactie: "De overname van SRL betekent een aanzienlijke verbreding van de producten en consultancy-diensten van CMG binnen de nutssector. Deze producten omvatten alle aspecten van de opkomende geprivatiseerde markt, van opwekking en distributie tot levering en vanaf nu ook meteropname. De productportefeuille sluit goed aan op onze bestaande Archipel producten, zodat we nu end-to-end management kunnen bieden voor de contractuele, registratie- en meetprocessen. Beide bedrijven richten zich op dezelfde markt en de klantrelaties zullen worden versterkt door een meer geïntegreerde benadering."

Cor Stutterheim, Chairman van CMG, voegde hieraan toe: "We blijven onze strategie van autonome groei nastreven, aangevuld met overnames van daarvoor geschikte ondernemingen, met goed management, met medewerkers die passen in onze cultuur en met goede klantrelaties."

De jaarcijfers over 1999 van CMG werden op 21 februari 2000 bekend gemaakt. De omzet liet een groei zien van 37% tot GBP 609 miljoen. De winst (vóór belastingen en afschrijving van goodwill) liet een groei zien van 46% tot GBP 85,3 miljoen.


- EINDE -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ian Taylor, Country Chairman, CMG UK Tel: +44 (0) 171 592 4000 Tony Richards, Group Communications Manager, CMG plc Tel: +44 (0) 171 592 4000 Jan Massier, Group Communications (Amsterdam), CMG B.V. Tel: +31 (0) 20 67 20 444 Marise Blom, First Financial Communications Tel: +31 (0) 20 57 54 010
Over CMG

CMG plc is een toonaangevende IT-Services Groep, die zakelijke IT-diensten levert in de vorm van consultancy, systeemontwikkeling, softwareapplicaties en informatieverwerking. CMG is opgericht in 1964 en is internationaal actief vanuit haar Europese basis in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en België. CMG levert en ondersteunt applicaties voor klanten over de hele wereld. Daarnaast heeft de Groep een wereldwijde product business voor mobiele telecommunicatie met support centra in Europa, Noord en Zuid Amerika en in het Verre Oosten. De Groep is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam.

CMG levert kennis, producten en oplossingen aan de financiële sector, handel, transport en industrie, telecommunicatie-, media-, energie-, nutsbedrijven en overheid. Ook levert de groep diensten op het gebied van informatieverwerking en andere beheersdiensten waaronder salarisverwerking, personeelsinformatiesystemen, beheer van call centers en netwerken.

CMG werkt nauw samen met haar klanten om bij te dragen aan hun succes. Middels de kwaliteit van haar dienstverlening en door de langdurige toewijding van haar medewerkers, levert CMG toegevoegde waarde aan de business van haar klanten. Dit vormt een basis voor het lange-termijn succes van de Groep.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie