Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bibit betaaldienst in gebruik bij 300 E-Commerce sites

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bibit internationale Internetbetaaldienst inmiddels in gebruik bij 300 E-Commerce toepassingen.

Onder andere de websites van Financial Times, Fleurop, Euro Stockmaster en Le Château kiezen voor betaaldiensten van Bibit

Bunnik, 22 maart 2000 - De websites van Financial Times, Fleurop, Euro Stockmaster en Le Château hebben recentelijk gekozen voor de diensten van Bibit voor de afhandeling van de online-betalingen door hun klanten. Bibit biedt een breed scala aan betalingsmethoden, van de bekende credit cards tot lokale methoden, die in de betreffende landen vaak meer ingeburgerd zijn dan credit cards. Daarnaast ondersteunt Bibit alle valuta en kan zorgen voor de verificatie of de betalingen zijn geslaagd en communiceert dat uitlevering kan plaatsvinden.

Financial Times (www.financialtimes.net)
De site van de Financial Times biedt een aantal diensten aan, waaronder een service voor het nemen van een abonnement op het dagblad. Nadat er een keuze is gemaakt voor een specifieke abonnementvorm, komt de klant automatisch op de site van Bibit Internet Payments alwaar een keuze wordt geboden uit diverse betalingsmethoden. Welke dat zijn is afhankelijk van het land van herkomst van de klant. Nederlandse klanten bijvoorbeeld hebben naast betaling met credit cards (SSL en SET) ook de mogelijkheid om te betalen met specifiek Nederlandse methoden, zoals eenmalige machtiging, Maestro SET en RABO Direct betalen.

Fleurop (www.fleurop.nl)
Fleurop, de betere bloemenspeciaalzaak, heeft een website gerealiseerd waar online bloemen kunnen worden besteld. De bestelling kan vervolgens worden bezorgd over de hele wereld. Fleurop bezorgt inmiddels 40 miljoen bestellingen per jaar, waarvan 1.5 miljoen keer in Nederland alleen. Zij doet dit behalve via Internet ook via een call centre. In beide gevallen wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via Bibit de betalingen af te handelen. Bij online bestellingen komt de klant na het invullen van het elektronisch bestelformulier op de Bibit site voor afwikkeling van de betaling. Ook kan een klant het call centre bellen, daar de bestelling telefonisch plaatsen en tegelijkertijd de betalingsgegevens doorgeven. De call centre medewerker voert de gegevens in op de site van Bibit.
Euro StockMaster(tm) (www.eurostockmaster.com)
De Euro StockMaster(tm) beurscompetitie richt zich op deelnemers uit heel Europa. Het is een internationale beurscompetitie die het deelnemers gedurende 8 weken mogelijk maakt om in Europese aandelen te handelen van minstens 10 Europese beurzen. Hiertoe wordt een aantal instrumenten aangereikt bij inschrijving, waaronder: EUR 100.000,- fictief startkapitaal, toegang tot real-time koersen, live marktnieuws, theorie en informatie over beleggen. Uiteraard zijn alle transacties fictief voor de speler, inclusief transactiekosten, winsten en verliezen. De deelnemers maken bovendien kans op de Europese hoofdprijs van EUR 100.000,- of een van de aantrekkelijke nationale prijzen. De competitie is per 6 maart jl. gestart, maar deelnemers kunnen zich nog tot 20 maart inschrijven. De competitie zal duren tot en met 28 april 2000. Bibit zorgt voor verwerking van de online betaling van het deelnamegeld en biedt een efficiënte methode om deelnemers zo snel mogelijk mee te kunnen laten doen. Daarnaast kan het systeem laten weten of er betaald is en op welke deelnemer de betaling betrekking heeft.
Le Château (www.chateau.nl)
Le Château is al sinds 1996 één van Nederlands meest uitgebreide en geavanceerde wijnwinkels op Internet. Door gebruik te maken van Internet worden traditionele schakels overgeslagen, dit in het voordeel van de consument. Vooraanstaande wijnadviseurs staan bij Le Château garant voor kwaliteit. Wijn, boeken en accessoires die via deze wijnsite worden aangeschaft, worden vervolgens thuisbezorgd. Aangezien er 24 uur per dag en 7 dagen per week online besteld kan worden bij Le Château, ligt het voor de hand dat de betalingen ook via Internet kunnen worden gedaan; Bibit zal binnenkort zorgen voor de verwerking ervan.

Over Bibit Billing Services B.V.
Bibit Billing Services B.V. (Bibit) is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1997. Bibit is gespecialiseerd in het verzorgen van betalingen en facturering over het Internet. De Bibit Payment Service ondersteunt bijna dertig verschillende betalingswijzen via Internet voor verschillende landen, waaronder conventionele creditcardbetalingen en het nieuwe SET-protocol voor beveiligde transacties. Bibit is actief in de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland maken onder meer De Telegraaf, Canon, Free Record Shop en de VNU gebruik van haar diensten. Verder werkt Bibit samen met CCV ten behoeve van Nederlandse merchants met een Nederlandse doelgroep.
Voor meer informatie:
Contactpersoon Bibit Billing Services B.V.: Robert Weaver, telefoon: 030 - 656 56 65,
e-mail (robert.weaver@bibit.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) B.V.,
Contactpersoon Robert de Moll, telefoon: 023 - 562 82 08, e-mail (robertdm@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie