Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerlingen in Den Bosch krijgen gratis e-mailadres

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

MEER DAN 20.000 LEERLINGEN EN MEDEWERKERS KRIJGEN GRATIS E-MAILADRES

wo 22 maart 2000

Met een subsidie van de gemeente is een paar jaar geleden het project Teleleren gestart. De bedoeling van het project is de scholen in s-Hertogenbosch kennis te laten maken met onderwijs op afstand met behulp van internet. Het Rodenborchcollege coördineert dit project, waarin vertegenwoordigers van alle middelbare scholen participeren en hun aandeel hebben.

In het schooljaar 1998-1999 werden al drie digitale schoolkranten gemaakt, die afwisselend op de homepage verschenen van het Rodenborchcollege, het Stedelijk Gymnasium en het Frederik Hendrik College. Reikhalzend werd uitgekeken naar een gemeenschappelijke website voor alle scholen. Deze is inmiddels ontwikkeld: www.dsdb.nl (Digitale Scholen Den Bosch). Via dit virtuele schoolplein kunnen binnenkort alle homepages van de aangesloten scholen bezocht worden. Op de homepages staan allerlei schoolse zaken, maar er is ook informatie te vinden over onder meer (top)sport, muziek, hobby s, vakanties, uitgaan en evenementen.

Eigen e-mailadres

De provider Horizon is geïnteresseerd in het project en heeft aangeboden alle leerlingen en medewerkers van de basis- en middelbare scholen in s-Hertogenbosch, geschat op 20.000 personen, van een gratis e-mailadres te voorzien, zodat zij thuis of op school via e-mail met elkaar en met de website kunnen communiceren. Hiertoe heeft de provider haar technische capaciteit uitgebreid van 90 bellijnen naar 1500 lijnen. Leerlingen en medewerkers die nog geen internetaansluiting hebben, krijgen een zelfinstallerend cd-rom. De kosten van de apparatuur en de gesprekskosten zijn voor de gebruiker en/of de school.

Pilotschool

Op het Stedelijk Gymnasium is inmiddels een proef gestart. De 420 leerlingen op deze school beschikken sinds kort over een eigen

e-mailadres. Na afloop van deze pilot (half april) wordt een aantal aspecten kritisch doorgelicht. Op basis van de uitkomsten kan het initiatief dan worden doorgetrokken naar de andere scholen, leerlingen en medewerkers.

Noot voor de pers:

Aanstaande vrijdag, 24 maart, vindt op het Stedelijk Gym een persconferentie plaats om het pilotproject te presenteren. Voor meer informatie over deze persconferentie kunt u bellen met Marijke van de Wiel (Stedelijk Gym), tel.: (073) 6219068 of Kees van den Oord (Rodenborchcollege), tel.: (073) 5219046.Voor meer informatie:

Afdeling Communicatie

Tanja Damen

Tel.: (073) 6155157

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie