Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sluisdeuren Delfzijl hersteld

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 22 maart 2000 Persbericht nr. 53

Sluisdeuren Delfzijl hersteld: schutten is vanaf 17.00 weer mogelijk

Vanmorgen rond 10.00 zijn de herstelwerkzaamheden aan de sluis bij Delfzijl afgerond. De eerste deur werd gisteravond aangebracht, de tweede vanmorgen vroeg. De gehele nacht is doorgewerkt aan de herstelwerkzaamheden.
Na de werkzaamheden zijn de deuren getest en deugdelijk bevonden. Deze testen zijn om 12.00 positief afgerond.
Vanaf 17.00 uur vandaag is het schutten via de sluis dan ook weer mogelijk. De tijd tussen 12.00 en 17.00 is benodigd om de bouwvoorzieningen die tijdelijk waren aangebracht weer te demonteren en te verwijderen.

De waterstand in de Groninger kanalen is sinds geruime tijd weer voldoende op niveau om scheepvaart mogelijk te maken. Het scheepvaartsverbod dat dinsdagmorgen in alle vroegte werd afgekondigd, werd dan ook dinsdagmiddag om 12.00 al weer opgeheven. De vaarwegen waren daarmee weer bevaarbaar.

Nu vanaf 17.00 ook de sluizen weer gebruikt kunnen worden, is de scheepvaart in de provincie en naar de open zee vanaf dat moment weer ongehinderd mogelijk.

Hebt u vragen naar aanleiding van dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met de Machteld Schierbeek, tel. 050-3164982 of Hans van der Veen, tel. 06-22668449, beiden van de afdeling Bestuurscontacten van de provincie Groningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie