Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staking bij vezelfabriek van Acordis in Steenbergen

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Woensdag 22 maart 2000

Staking bij vezelfabriek van Acordis in Steenbergen

Het personeel van de kunstvezelfabriek van Acordis in Steenbergen is vanmiddag voor onbepaalde tijd in staking gegaan. De 145 werknemers hebben het werk neergelegd uit protest tegen de voorgenomen sluiting van de fabriek en het ontbreken van een fatsoenlijke afvloeiingsregeling.

Acordis wil de fabriek, waar onder andere kunstvezels voor autobanden worden gemaakt, uiterlijk in 2002 sluiten. Volgens de directie is de locatie in Steenbergen niet langer rendabel, onder meer vanwege de concurrentie van lage lonen landen en het wegvallen van een belangrijke order van Michelin. CNV Chemie energie betwijfelt overigens de noodzaak van de sluiting, maar vindt in ieder geval dat er een fatsoenlijke afvloeiingsregeling voor de werknemers moet komen. "De regeling zoals de directie die nu heeft aangeboden is veel te mager", zegt vakgroepbestuurder Frans van der Veen. "Zeker als je in beschouwing neemt dat de meeste werknemers hier al heel lang werken, gemiddeld zo'n twintig jaar. De gemiddelde leeftijd ligt op 45 jaar. De meesten hebben bovendien interne opleidingen, waar ze buiten de poort niet veel aan hebben. Dat maakt het voor hen moeilijk om werk te vinden met gelijke arbeidsvoorwaarden. Als Acordis de fabriek wil sluiten, moeten ze ook zo flink zijn om de werknemers op een fatsoenlijke manier schadeloos te stellen."

Nadere inlichtingen:

Frans van de Veen
076-5724670

Kees de Vos
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie