Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VU-studenten Symposium: Trends en Toekomst in de Chemie

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

(veb@dienst.nl)

Studentenvereniging VU-scheikunde organiseert symposium: Trends en Toekomst in de Chemie

Op woensdag 22 maart aanstaande organiseert de VCSVU, de Vereniging van Chemie Studenten aan de Vrije Universiteit, het Symposium Vertrouwen in de Wetenschap. Trends en Toekomst in de Chemie. In het symposium zullen enthousiaste wetenschappers uit veelbelovende vakgebieden ingaan op hun toekomstverwachtingen. Vervolgens zal een breed panel discussiëren over de toekomst van de chemische wetenschap, naar aanleiding van de voorbeelden uit de lezingen.

De sprekers zijn: prof.dr. E.W. Meijer (Technische Universiteit Eindhoven), prof.dr. D. Valerio (Universiteit Leiden, Introgene), prof.dr. H. Timmerman (Vrije Universiteit en Leiden/Amsterdam Center for Drug Research), en prof.dr. H. Irth (Vrije Universiteit, ScreenTec). Aan de forumdiscussie, onder leiding van prof.ir. E.J. Tuininga (Vrije Universiteit), zullen deelnemen: prof.dr. G. van Koten (Universiteit Utrecht, voorzitter van de Akademie Commissie voor de Chemie van de KNAW), drs. S. Valkema (Chemisch2Weekblad), dr. J. Venema (Solvay Pharmaceuticals), en prof.dr. H. Timmerman (Vrije Universiteit en Leiden/Amsterdam Center for Drug Research).

De VCSVU organiseert met enige regelmaat symposia. In het verleden is al een aantal onderwerpen de revue gepasseerd, zoals Beroepsmogelijkheden en Wetenschap & Religie. De studievereniging biedt met deze symposia de studenten en medewerkers van de divisie Scheikunde van de VU de gelegenheid over de grenzen te kijken van hun curriculum of hun eigen onderzoek. Andere geïnteresseerden van binnen en buiten de Vrije Universiteit zijn daarbij van harte welkom.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie