Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groep Management KVGO op bezoek bij GOC

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Groep Management KVGO op bezoek bij GOC
GOC adviseert over vinden en binden van personeel

De Groep Management van het KVGO was afgelopen woensdag, 22 maart, te gast bij het GOC in Veenendaal. Ruim dertig gasten verzamelden zich daar om zich te laten informeren en te discussiëren over alles wat te maken heeft met het vinden en binden van medewerkers. Belangrijkste discussiepunt: hoe moet de grafimedia-branche zich profileren om nieuwe mensen voor zich te winnen en werkenden vast te houden? Belangrijkste conclusie: de één kan het niet flitsend genoeg zijn, de ander draagt juist het grafisch ambacht nog hoog in het vaandel.

De bijeenkomst kende een logische opbouw. Na een update over de stand van zaken op de huidige grafimedia-arbeidsmarkt werd gesproken over het behouden en beter benutten van de mensen die nu al werken in de branche. Hierna werden de mogelijkheden van intermediair Start Grafimedia belicht en kwam de instroom van nieuw personeel aan de orde. Tot besluit van de bijeenkomst werd aandacht besteed aan de publiciteitscampagne G-kracht die jongeren warm moet maken voor een baan in de grafimedia-branche.

Multi-inzetbaar
De blik die werd geboden op de grafimedia-arbeidsmarkt toonde de keerzijde van de bloeiende economie. Nederland kent ruim 2.400 werkloze en nog eens
9.000 arbeidsongeschikte grafici en bijna een derde van de grafimedia-bedrijven heeft één of meer openstaande vacatures. Er moet dus hard worden gewerkt aan instroom van nieuwe mensen, reïntegratie van arbeidsongeschikten én behoud van het huidige personeel. De bijeenkomst bij het GOC leerde dat om dit te bereiken veel initiatieven worden genomen. Op het gebied van employability bijvoorbeeld biedt het GOC de nodige hulpmiddelen voor werkgevers. Naast het trainingsaanbod en advies bij het ontwikkelen van opleidingsplannen zijn er ook de employability-scan en de elektronische personeelsmanager. Achterliggend motto bij al die middelen is: investeer in je mensen. Zorg dat zij hun kennis en vaardigheden op peil houden, dat ze ontwikkelingen bijhouden en dat ze op meerdere werkplekken kunnen werken. Daarmee creëer je een prettiger en meer stimulerende werkomgeving voor de medewerkers en maak je beter gebruik van hun capaciteiten.

Brancheprofilering
Waar het gaat om de nieuwe instroom van mensen zet het GOC verschillende middelen in: brancheprofilering, Enterprojecten, individueel nabewerken en reïntegratie van deels arbeidsgeschikten. Met name aan reïntegratie zal hard moeten worden getrokken. Niet alleen omdat daarmee een deel van het tekort aan personeel kan worden opgelost, maar ook om het enorme aantal van
9.000 arbeidsongeschikten terug te brengen. Brancheprofilering wordt de komende drie jaar vormgegeven door de publiciteitscampagne G-kracht. Deze campagne moet jongeren warm maken voor de grafimedia-branche en doet dat met snelle, flitsende uitingen die een grote groep jongeren zullen aanspreken. Met name daarover en over het nut van employability werd na afloop van de presentaties gediscussieerd. Tot consensus over de wijze van vinden en binden van personeel kwam het daarbij niet. Wel was er tevredenheid over de vele initiatieven die worden genomen om nieuwe mensen te vinden voor de grafimedia-branche en de capaciteiten van al werkende grafici beter te benutten.

Wie meer wil weten over de (activiteiten van de) Groep Management van het KVGO kan terecht bij het secretariaat, telefoon (020) 543 55 47. Voor meer informatie over de GOC-activiteiten op het gebied van employability en de nieuwe instroom van personeel, kunt u bellen met het GOC, telefoon (0318)
53 91 11. Het informatienummer van de G-kracht-campagne is 0900 - 445 55 55.Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie