Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Boomfeestdag in Buitenkaag gemeente Haarlemmermeer

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer* Persberichten


+ 22 maart 2000

... Nationale Boomfeestdag dit jaar in Buitenkaag

Op 22 maart 2000 vindt het Nationale Boomfeest Haarlemmermeer, plaats in de dorpskern Buitenkaag. Op deze 44ste Boomfeestdag plant wethouder Spijkers een boom op het schoolplein van de Willibrordusschool in Buitenkaag

Wethouder Spijkers
Wethouder Spijkers

Tijdens de Nationale Boomfeestdag krijgt de boom in Nederland alle aandacht. De dag start in Buitenkaag met het zingen van een boomlied en het hijsen van de gemeentelijke Boomfeestdagvlag. De vlag wappert op 22 maart ook op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Wethouder Spijkers is in Buitenkaag aanwezig om met de speciale gemeentelijke boomplantschop de boom te planten. Het gaat om een bolvormige Linde die de gemeente aan de school schenkt. Het Hoveniersbedrijf Waterwolf zorgt kosteloos voor het vervoer van de boom en voor het materiaal dat nodig is om de grote boom te planten. De Meerlanden levert de compost aan voor de boom.

De leerlingen van de Willibrordusschool krijgen allemaal een bomenpaspoort en speciale les over bomen. Het paspoort is een nu nog leeg boekje dat door de jaren heen gevuld zal worden met opdrachten waarbij de boom centraal staat. De speciale les bestaat uit een video en ander lesmateriaal.
De bolvormige Linde die wethouder Spijkers om 10.00 uur plant is een unieke boom die in beperkte oplage wordt geproduceerd. Na het planten van de boom wordt het schoolplein door de gemeente herstraat.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Afke Marks; 023-5676498

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie