Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woontorens aan de Kapelstraat in Emmen

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht: Woontorens aan de Kapelstraat, 22 maart 2000

gewijzigd bestemmingsplan Emmen-Centrum Kapelstraat Woontorens aan de Kapelstraat

In het bestemmingsplan 'Emmen-centrum, Kapelstraat en omgeving' wordt de bestemming bepaald in het gebied tegen het stadscentrum van Emmen aan. Het plan richt zich op het behoud van de reeds bestaande functies en tevens een versterking van de woonfunctie in het centrum van Emmen.

Het gebied vormt een overgangsgebied van centrumfuncties naar woonfuncties in de gebieden ten noorden van de Kerkhoflaan, aan de noordkant grenzend aan het Noorder Dierenpark en aan de oostkant aan de spoorlijn en ten westen grenzend aan de Wilhelminastraat/ Hoofdstraat. In de totale structuur van het centrum is dit plangebied bij uitstek geschikt voor woonvormen en centrumfuncties. Het voorliggende bestemmingsplan biedt hiertoe de mogelijkheden. De vraag naar woningen in het centrum is groot en blijft toenemen. De nieuwbouw richt zich vooral op senioren.

Woontorens
Voor de invulling ten zuiden van de Kapelstraat, de voormalige Angelinostichting en cafetaria familie Bos, heeft de gemeente Emmen samen met de drie private partijen Wooncom, dhr. Bos en Brands Bouwgroep BV. een plan ontwikkeld. De architect Gunnar Daan ontwikkelde hiervoor een plan van drie woontorens met 113 wooneenheden. Deze meergezinswoningen, gelegen in een stadspark, heeft volgens de gemeente een duidelijke meerwaarde voor de kwaliteit van het centrum. De ovale vorm van de woontorens en het verschil in hoogte, passend in het stedenbouwkundige beeld van het centrum, is afgestemd op het behoud van de gebiedskenmerken. Het behoud van de aanwezige monumentale bomen en de oude begraafplaats staan hierin voorop.

Bezwaren
Op het voorontwerp zijn veel reacties binnen gekomen. Ook de Provincie heeft kritiek geuit op het plan. De kritiek was gericht op de situering van de woontorens, die te dicht op de bestaande bebouwing en de voormalige begraafplaats lag. Daarnaast was er kritiek op de hoogte van de woontorens en het behoud van het openbaar groen. De 'Provinciale commissie afstemming ruimtelijke plannen' wilde van de gemeente een duidelijke visie op het plangebied.
Op basis van deze reacties is het ontwerp-plan aangepast op de voorschriften, de plankaart en met name de plantoelichting. De hoofdstructuur van het plan is nagenoeg niet veranderd.

Het college van burgemeester en wethouders legt het gewijzigd bestemmingsplan 'Emmen-centrum, Kapelstraat e.o.' voor aan de gemeenteraad.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie