Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciebestuurders waarderen samenwerking Ede-Veenendaal

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede


- Statenleden Gelderland en Utrecht op bezoek in De Klomp -
Provinciebestuurders waarderen samenwerking Ede-Veenendaal

Tientallen leden van Provinciale Staten van Gelderland en Utrecht zijn op vrijdag 17 maart geïnformeerd over de toekomstige ontwikkelingen op ruimtelijk gebied in de regio Ede-Veenendaal. In een gezamenlijke bijeenkomst in De Klomp lieten de gemeentebesturen van Ede en Veenendaal zien in hun grensgebied samen te werken aan de uitgifte van nieuwe bedrijventerreinen, woningbouw en natuurontwikkeling. Tijdens een busexcursie konden de Statenleden de ligging van de besproken terreinen bekijken. Uit een aantal reacties bleek de waardering van veel provinciebestuurders voor de samenwerking tussen beide gemeenten. Sommigen vroegen om bij die samenwerking ook de andere WERV-gemeenten (Wageningen en Rhenen) en de regio West-Veluwe/Vallei (o.a. Barneveld) te -blijven- betrekken.

Interprovinciale Structuurvisie ISEV
Burgemeester mr. W. Blanken van Ede trad bij de ontmoeting met de provinciebestuurders in De Veenderhoeve in De Klomp op als gastheer. Burgemeester drs. J.J. Spros van Veenendaal en wethouder R. Spiegelenberg van Ede verzorgden de presentatie onder het motto "Gezamenlijk op weg de 21e eeuw in". In het aansluitende vragenuurtje werden zij terzijde gestaan door de wethouders J. van den Hazel (Ede) en M.M. Vertommen (Veenendaal). Allen wezen de Statenleden op het belang van een goede samenwerking. Dit biedt wederzijds meer perspectief dan een afzonderlijke aanpak. Daarbij gaat het vooral om de nieuwe gebieden voor woningbouw aan de oostzijde van Veenendaal, de natuurontwikkeling en ecologische structuur in het zogenaamde middengebied, de bedrijventerreinen aan de west- en de oostzijde van De Klomp en de noodzakelijke ontsluiting en bereikbaarheid. Momenteel is een onderzoek gaande naar de beste juridische vorm van het samenwerkingsverband voor exploitatie, beheer en uitgifte van bedrijventerreinen en wordt gewerkt aan de gezamenlijke opstelling van een structuurvisie gevolgd door de opstelling van bestemmingsplannen. De afspraken vloeien voort uit de Interprovinciale Structuurvisie Ede-Veenendaal (ISEV), die in de negentiger jaren door de betrokken gemeenten en provincies werd vastgesteld. Deze samenwerking op vrijwillige basis van gemeenten over de provinciegrenzen heen van Utrecht en Gelderland kan bijzonder en uniek worden genoemd.
Bustocht langs projectgebieden
De bustocht voerde de Statenleden -onder wie een viertal Gedeputeerden- achtereenvolgens in Ede langs het gebied van de geplande recreatieplas, het bedrijventerrein Kievitsmeent en de toekomstige woonwijk Kernhem -waar de bouw gestart is-, het streekziekenhuis-in-aanbouw Gelderse Vallei, het A30-tracé nabij de Galvanistraat, het natuurontwikkelingsgebied Dragonderweg Oost en in Veenendaal de toekomstige woonwijk Veenendaal-Oost, de bedrijventerreinen De Batterijen-Oost en De Klomp-west. De toelichting op de projecten werd verzorgd door de heren A. Koch uit Ede en J. van Maanen uit Veenendaal die de planontwikkeling ambtelijk begeleiden. Uit alle informatie bleek dat de meeste nieuwe terreinen zonder meer al hard nodig zijn om de behoeften van wonen en werken voor de inwoners van beide gemeenten Ede en Veenendaal zelf op te vangen.Ede, 22 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie