Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staking Acordis Industrial Fibers in Steenbergen

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Staking Acordis Industrial Fibers in Steenbergen

Bij Acordis Industrial Fibers in Steenbergen wordt sinds 14.00 uur vanmiddag voor onbepaalde tijd gestaakt. De directie heeft niet gereageerd op het ultimatum van de vakbonden.

Het conflict draait om het sociaal plan dat moet worden afgesloten als gevolg van de voorgenomen sluiting van de vestiging in Steenbergen. De afgelopen vier maanden er is overleg geweest, maar zonder resultaat. Maandagmorgen was daarom al een wilde staking uitgebroken.

Bestuurder Andries van den Berg van FNV Bondgenoten maakt zich zorgen over de toekomst van de werknemers: 'De gemiddelde leeftijd van de werknemers is 45 jaar. De mensen hebben over het algemeen een lage en specialistische opleiding. Daarnaast is de kans klein dat ze ergens anders in de regio hetzelfde salaris kunnen verdienen. Wij willen dan ook schadevergoeding voor de gederfde inkomsten als mensen ergens anders een baan moeten aanvaarden tegen een lager salaris.'

Bij Acordis in Steenbergen werken 150 mensen. De voormalige kunstvezeldochter van Akzo Nobel heeft meerdere vestigingen in Nederland. Het bedrijf valt nog wel onder Akzo CAO.

Meer informatie :
Andries van den Berg, bestuurder FNV Bondgenoten :
06-22973930

Nathalie Koopman, persvoorlichter FNV Bondgenoten:
06-51406105

22 mrt 00 14:27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie