Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil meer haast met hervestiging Glastuinbouw Westland

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA: meer haast met hervestiging Glastuinbouw Westland (220300)

Den Haag, 22 maart 2000

Het CDA dringt tijdens het Algemeen Overleg over Glastuinbouw op meer haast als het gaat om het verplaatsen van glastuinbouw uit het Westland. Het kabinet wil de hervestiging in 2005 geregeld hebben maar dat is veel te laat. De betrokken tuinders zitten al te lang in onzekerheid. Het CDA vindt dat 2002 als streefdatum moet gelden. Ook moet er op korte termijn duidelijkheid komen over de beschikbare lokaties.

Woordvoerster Agnes van Ardenne: "Wij hebben in oktober vorig jaar een motie ingediend waarin we gevraagd hebben om duidelijkheid binnen drie maanden (de motie van Wijmen). Het kabinet is met een slappe, ontwijkende brief gekomen, die volstrekt onvoldoende is. De politiek is aan zichzelf verplicht om op korte termijn duidelijkheid te geven aan de tuinders die al zo lang in onzekerheid zitten. Niet in 2005 maar in 2002 moet dit geregeld zijn".

Met name de nu aangemerkte lokaties Zuidplaspolder en Moerdijks Hoek zullen volgens Van Ardenne in 2002 ook echt beschikbaar moeten komen. Van Ardenne: "Er worden nog te veel mitsen en maren opgeworpen. Procedures, grondverwerving; er zijn vertragende factoren, zo schetst het kabinet. Ook dat is weer een weing ambitieuze houding. Wij willen van minister Pronk horen dat deze lokaties, - waarvan het overigens nog de vraag is of dit voldoende ruimte geeft- ook echt serieus zijn. En dat het kabinet bereid is deze lokaties versneld te ontwikkelen".

Woordvoerder: Agnes van Ardenne, telefoon 070-3182568 Voor verdere informatie: Bieke Oskam, telefoon 070-3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie