Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNAF ondersteunt upgrading organisatie DTCC-races

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Onderstaand persbericht is hedenmorgen door de KNAF uitgegeven

Leiden, 22 maart 2000
KNAF ondersteunt upgrading organisatie DTCC

Leiden, 22 maart 2000. De KNAC Nationale Autosport Federatie heeft samen met organisator NAV en promotor Pro Race een plan gelanceerd dat de organisatie van de DTCC races op een hoger plan moet brengen. Het Dutch Touring Car Championship, zoals de belangrijkste Nederlandse toerwagenklasse wordt genoemd, zet daarmee een volgende stap op de ladder naar verdere professionalisering. Het Libertel-DTCC heeft in de afgelopen vier jaar steeds meer aandacht gekregen van rijders, importeurs, sponsors en televisie. Organisatie en promotie van de DTCC races anno 2000 kunnen zich nu meten met de beste internationale autosport evenementen.

De wereld autosportbond, de FIA, heeft inmiddels van de KNAF een aanvraag ontvangen om Nederlands belangrijkste toerwagen kampioenschap een internationale status te geven zodat wellicht al dit seizoen het Libertel DTCC als FIA goedgekeurd kampioenschap zal worden georganiseerd. In het verlengde van deze aanvraag ligt ook de keuze om het team van wedstrijdleiders uit te breiden met een internationaal geautoriseerde "race director" die het inmiddels zeer professionele veld van deelnemers wedstrijdtechnisch moet "managen".

Ook de uitbreiding van de technische commissie (TC) met één of twee buitenlandse commissarissen moet de kwaliteit, capaciteit en internationale ervaring van dit controlerend lichaam verbeteren, zodat de Nederlandse Autorensport Vereniging als organisator van het Libertel DTCC de technische ontwikkelingen vanuit tuners en industrie het hoofd kan bieden.

Tenslotte zal het team van sportcommissarissen worden uitgebreid met een vaste "DTCC sportcommissaris" met internationale ervaring, ook dit ter versterking van de wedstrijdorganisatie.

Met de keuze voor een vast wedstrijdteam op de belangrijkste sleutelposities verwachten KNAF, NAV en Pro Race de wedstrijdorganisatie verder te verbeteren, waarmee het gelijke tred houdt met de commerciële ontwikkeling en daardoor professionalisering van het Libertel DTCC.

Info: André Slotboom (KNAF), tel.: 071-5892601
Dirk Buwalda (Pro Race/Circuit Park Zandvoort), tel.: 023-5740760/06-54644347

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie