Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compaq, Microsoft Cisco: eerste ASP Center van Europa

Datum nieuwsfeit: 22-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Compaq, Microsoft en Cisco creëren eerste ASP Competence Center van Europa

Complete faciliteiten voor ASP softwaremigratie, benchmarking en snelheidstesten in Compaqs Europese technologiecentrum

Gouda, 22 maart 2000 - Compaq, Microsoft en Cisco Systems maken de oprichting bekend van het eerste Application Service Provider (ASP) Competence Center van Europa, bestemd voor softwareontwikkelaars, ASP's en datacentra. Het ASP Competence Center zal fungeren als een centrale locatie voor organisaties, die 'software als service' willen gaan aanbieden. Het centrum biedt zowel ondersteuning bij de technische ontwikkeling als bij de uiteindelijke implementatie voor de klant. Het centrum is ondergebracht bij Compaqs Europese technologiecentrum in het Franse Sophia Antipolis (nabij Nice) en zal in april 2000 van start gaan.

Serviceaanbieders maken gebruik van Internettechnologie om uiteenlopende oplossingen aan te bieden, variërend van traditionele Internettoegang en het huisvesten van e-commerce sites, tot 'applicatie-hosting' of applicatieverhuur. Dit laatste stelt klanten in staat om ook gebruik te maken van complexere toepassingen, bijvoorbeeld voor kennismanagement en enterprise resource planning (ERP). Analisten voorspellen dat de Europese ASP-markt de komende jaren zal groeien van 293 miljoen dollar in 1998 tot meer dan 7,1 miljard dollar in 2003 (1). Het ASP-model is geschikt voor bedrijven van elke omvang, maar in het bijzonder kleine en middelgrote bedrijven profiteren van de aanzienlijke technische en financiële voordelen die dit model biedt, in vergelijking met de traditionele manieren om software en licenties aan te schaffen. Deze voordelen hebben betrekking op gegarandeerde Service Level Agreements (SLA's), lagere kosten, lagere totale eigendomskosten (TCO), vereenvoudigde betaling en snellere beschikbaarheid van de nieuwste versies van producten en services.

Compaq, Microsoft en Cisco Systems hebben de vereiste financiële middelen, software, hardware, netwerkinfrastructuur en services bij elkaar gebracht, aangevuld met een aanzienlijke technische expertise en personeel. Hierdoor kunnen de bedrijven garanderen dat:

* onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) die hun toepassingen via het web beschikbaar willen stellen, over een snel en weinig risicovol technisch migratiepad kunnen beschikken. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van Microsofts Windows DNA 2000 en Windows Terminal Services, in combinatie met de intelligente netwerkarchitectuur en services van Cisco IOS.
* ASP's en bedrijven die datacentra hebben geïmplementeerd, de gelegenheid hebben om snelheidsmetingen te verrichten en de werkzaamheid van nieuwe dataconcepten te testen. Hierdoor kunnen potentiële klantenscenario's realistisch worden gereproduceerd en kunnen workshops voor klanten worden georganiseerd.

Het ASP Competence Center concentreert zich op de drie basisvereisten om met succes een applicatie via het web beschikbaar te stellen.

Technologie en services voor datacentra
Een ASP is het perfecte voorbeeld van een klant die de eersteklas betrouwbaarheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid vereist van Compaqs NonStop eBusiness-oplossingen. Compaq levert toonaangevende bedrijfskritische producten, technologieën en services voor ASP's en bedrijven met datacentra. Het ASP Competence Center maakt gebruik van bestaande faciliteiten in Compaqs Europese technologiecentrum in Sophia Antipolis, waaronder het Windows 2000 Laboratory, het Telecommunications Competence Center en diverse services voor benchmarking, 'proof-of-concept' en het overzetten van applicaties naar een ander platform.
Ontwikkelplatform
Voor ISV's vormt Windows DNA 2000 de snelste en minst risicovolle manier om hun applicaties via het web beschikbaar te stellen, onder meer vanwege de naadloze integratie met backoffice-toepassingen en de aanwezigheid van een uitgebreide ontwikkelgemeenschap. Door hun services op het veelvuldig gebruikte Windows DNA 2000-platform te baseren, kunnen ASP's en datacentra hun klanten een grote hoeveelheid applicaties via het web aanbieden. Dit wordt gerealiseerd in combinatie met de zeer goede prijs/prestatie-verhoudingen van Compaq-hardware en de interoperabiliteit en beheersbaarheid van Cisco's IOS.

Netwerkinfrastructuur
Cisco's inspanningen om een betrouwbare, beheerbare en veilige infrastructuur voor 'hosted applications' te realiseren, komen in dit ASP Competence Center volledig tot uiting. De cruciale elementen van een ASP-omgeving, zoals QoS en beveiliging, zijn gebaseerd op de Cisco IOS-architectuur en andere services van het bedrijf. De combinatie van IOS en Windows 2000 maakt voorts een optimaal gebruik van Active Directory mogelijk en biedt een naadloze integratie van de verschillende netwerkenlagen, van de applicatiebewuste infrastructuur tot aan de desktop. Door deze samenwerking kunnen ASP's profiteren van een gestroomlijnde implementatie en uitstekende managementmogelijkheden van hosted application services voor hun klanten, wat resulteert in lagere eigendomskosten.
De lancering van het eerste Europese ASP Competence Center vormt tevens het startschot voor een gezamenlijke 'Powering ASP Roadshow' in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Deze show duurt van april tot juli 2000 en is bedoeld voor Internet Service Providers en bedrijven die van plan zijn zich als ASP te profileren. De show zal de beschikbare functionaliteit van de Powering ASP Alliance in detail demonstreren. Het geheel is ontworpen om klanten te helpen hun applicaties via het web beschikbaar te maken op basis van een robuuste infrastructuur, waardoor zij hun time-to-market verder kunnen verkorten.

Gerard van de Aast, vice-president en algemeen manager van de Enterprise Solutions and Services Group van Compaq EMEA, merkt hierover op: "De Powering ASP Alliance biedt vooraanstaande oplossingen, die gebaseerd zijn op technologieën en services voor datacentra, netwerkinfrastructuur en de Windows DNA-architectuur. Compaqs bijdrage bestaat uit de inbreng van onze expertise op het gebied van telecommunicatie, ons uitgebreide servicenetwerk, 's werelds grootste distributiekanaal en onze NonStop computerplatforms."

(1) Bron: Gartner Group en Dataquest

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is 's werelds grootste leverancier van computersystemen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert een breed scala aan services en hardware- en softwareoplossingen, waaronder toonaangevende oplossingen voor enterprise computing, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, zakelijke mobiele en desktopproducten, en consumenten PC's voor de NonStop Internetwereld. Compaq-producten en -diensten worden verkocht in meer dan 200 landen, rechtstreeks aan bedrijven, via een netwerk van geautoriseerde Compaq-marketingpartners. Compaq levert haar producten en diensten voornamelijk aan het bedrijfsleven, thuisgebruikers, de overheid en onderwijsinstellingen. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op www.compaq.nl.

Compaq, Registered U.S. Patent and Trademark Office. Product names mentioned herein may be trademarks and/or registered trademarks of their respective companies. This release contains forward-looking statements based on current expectations that involve a number of risks and uncertainties. The potential risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially include implementation of a new model of distribution; the failure of systems associated with order fulfillment; changes in product mix; inventory risks due to shifts in market demand; continued competitive factors and pricing pressures; market responses to pricing actions and promotional programs; volatility of certain equity investments; component shortages; and instability in developing countries that may affect operations. Further information on the factors that could affect Compaq's financial results are included in its SEC filings, including the latest annual report on Form 10-K, and the latest quarterly report on Form 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: (Jeanette.dewilde@compaq.com) Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Marenthe de Nijs, tel. 023 - 5628208, e-mail: (marentheden@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...