Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereld Meteorologische Dag

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNMI


Wereld Meteorologische Dag

(links) De 23e maart is internationaal uitgeroepen tot 'Wereld Meteorologische Dag'. De datum herinnert aan de oprichtingsdag van de 'Wereld Meteorologische Organisatie' (WMO), een overkoepelende meteorologische organisatie, waar 185 landen bij aangesloten zijn.

Zonder de WMO zou het weerbericht in zijn huidige vorm onmogelijk zijn. De weersverwachtingen zijn immers gebaseerd op meteorologische waarnemingen uit de hele wereld. Eén van de belangrijkste taken zijn het in stand houden van een mondiaal waarnemingsnetwerk. Dagelijks verwerken 3 mondiale, 185 nationale en 34 regionale meteorologische diensten vijftien miljoen gegevens. De WMO is van groot belang voor internationale ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie