Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inkomensproject Haagse wijk Transvaal

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


23 maart 2000

Inkomensproject Transvaal

Bewoners van 55 jaar en ouder in de wijk Transvaal kunnen vanaf 1 april 2000 worden benaderd voor informatie over inkomensvoorzieningen, zoals huursubsidie, bijzondere bijstand en de Ooievaarspas. De gemeente heeft aan het Ouderenwerk in Transvaal gevraagd om ouderen (speciaal allochtone ouderen) in deze wijk te informeren over diverse financiële regelingen. Het doel van dit project is om de inkomenspositie van ouderen te verbeteren.

In 1998 is een zelfde project in Moerwijk uitgevoerd. Hierbij is gebleken dat ouderen onvoldoende bekend zijn met en gebruik maken van de financiële regelingen. Vanwege het succes in Moerwijk wordt het project nu in Transvaal voortgezet. Het Ouderenwerk in Transvaal (onderdeel van de Welzijnsorganisatie Centrum) wil de ouderen benaderen via eenmalige huisbezoeken. De huisbezoeken worden in de maanden april en mei gedaan door vrijwilligers. Als blijkt dat men in aanmerking kan komen voor een bijzondere inkomensvoorziening, wordt vervolgens gewezen op de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen bij de desbetreffende organisatie. De aanvraag wordt daarna afgehandeld door deze organisatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie