Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw project aanpak personeelstekort gemeente Sittard

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Van schoon naar zorg...
nieuw project aanpak personeelstekort

De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek gaan samen met de arbeidsbureaus, onderwijs- en welzijnsinstellingen, bedrijfsverenigingen en bedrijven het personeelstekort in de regio aanpakken.

Zoals elders in het land is ook in deze regio het personeelstekort een snel stijgend probleem. Bedrijven in de Westelijke Mijnstreek komen jaarlijks 3.000 mensen tekort. De tekorten zijn vooral te vinden in de zorg- en schoonmaaksector. Samen met uitkerende instanties waaronder de gemeenten, Cadans en Gak, Leeuwenborghopleidingen, SWES, Drielandenthuiszorg, Hago en Arbeidsvoorziening wordt het project Van schoon naar zorg ontwikkeld. Anderzijds wil men het aantal mensen met een uitkering verminderen.

Het project voor alle werkzoekenden in de regio Westelijke Mijnstreek, die willen werken in de zorg- of schoonmaaksector. Werkervaring is niet belangrijk.

Het Arbeidsbureau is verantwoordelijk voor werving en selectie, Leeuwenborgh opleidingen zorgt voor passende onderwijstrajecten terwijl Drielandenthuiszorg en Hago de zorg voor banen op zich nemen. De Drielandenthuiszorg biedt vooral vacatures voor thuishulp A, maar ook is er vraag naar verzorgingshulp B, verzorgende C en D en gespecialiseerd verzorgende E. Bij de Hago gaat het met name om schoonmakers.

Belangstelling? Bel met het Arbeidsbureau in Sittard, tel. 046-4204300 en vraag naar R. Verkerk of D. Eijdems.© Gemeente Sittard
Hoewel we de uiterste zorgvuldigheid hebben betracht bij het maken van de teksten op deze site, kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie