Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeerscontrole is ook misdaadpreventie

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht: Utrecht 23-03-2000
Politie haalt 35 scooters van de weg
Utrecht, 23 maart 2000.

Verkeerscontrole is ook misdaadpreventie.

Tijdens een door de 4 politiedistricten in de stad Utrecht georganiseerde actie zijn dinsdagmiddag 21 maart en een deel van de avond 35 brom- en snorfietsen aan een uitgebreid technisch onderzoek onderworpen.

De actie was speciaal gericht op die berijders van brom- en snorfietsen (scooters) van wie bij de politie bekend is, dat zij in de stad rondtoeren op zoek naar slachtoffers die in aanmerking komen om door hen te worden beroofd.
De politie maakte voor deze actie gebruik van 15 motorsurveillanten waaronder 4 agenten in burger kleding op motoren zonder politiestriping.

De politie schreef in totaal 72 processen-verbaal uit wegens een verkeerde uitlaat, niet werkende remmen, het niet dragen van een helm, het niet bezitten van een bromfietscertificaat en een oranje snorfiets aanduiding in plaats van een gele voor een bromfiets.Eén bestuurder was bovendien nog geen 16 jaar.
Dertien scooters werden inbeslaggenomen voor een nader technisch onderzoek en omdat er was geknoeid met het framenummer.
Twee bestuurders trachtten zich aan de controle te onttrekken. Na een korter achtervolging konden de twee door politiemotoren worden klemgereden en worden aangehouden.
Die middag en avond kreeg de politie van de districten Paardenveld, Marco Polo. Tolsteeg en Utrecht-noord geen enkele melding of aangifte van een beroving door jongens op scooters!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie