Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Straks elke zaterdag themamarkt op Schelpenpad Haarlem

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Vanaf april iedere zaterdag themamarkt op het Schelpenpad

Na de succesvolle experimenten in de afgelopen twee jaar, worden er ook dit jaar weer themamarkten gehouden. De twee locaties waar deze markten gehouden gaan worden zijn de Botermarkt en het Schelpenpad. De organisatie is weer in handen van particulieren, de afdeling Economische Zaken zal hen begeleiden.

Themamarkten zijn markten die zich van algemene warenmarkten onderscheiden, omdat ze georganiseerd worden door particulieren, rondom één bepaald thema. Zo is er de wekelijkse Biologische Boerenmarkt op de Botermarkt. Deze staat er 52 weken per jaar.

In de maanden april tot en met september worden er op het Schelpenpad (langs de Dreef tussen het Houtplein en de Paviljoenslaan) iedere zaterdag themamarkten gehouden. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een kunst- antiek- en creatiefmarkt. Op de tweede zaterdag is het thema boeken, de derde zaterdag is er vlooienmarkt en op de vierde zaterdag is er een platen- en cd-markt.Vorig jaar werd reeds geëxperimenteerd met themamarkten. Toen waren slechts twee zaterdagen van de maand "gevuld" op het Schelpenpad. De gemeente is dan ook erg blij met de komst van de platen- en cd-markt. Mede dankzij de maandelijkse vlooienmarkt is er nu iedere zaterdag markt op het Schelpenpad. Deze continuiteit is erg belangrijk. Ook de Botermarkt raakt als marktplaats steeds meer in trek. Naast de weekmarkten op zaterdag en maandag, de Biomarkt op vrijdag, de maandelijkse zondagmarkten wordt er van april t/m september iedere woensdag een boekenmarkt gehouden.

Geïnteresseerden voor een plaats op een van deze themamarkten kunnen zich via de volgende telefoonnummers aanmelden:

Kunst/antiek/creatief: mevr. de Nijs, tel: 023-5363078

Boekenmarkt Schelpenpad: dhr. Stroomer, tel: 023-5271959

Vlooienmarkt: mevr. de Nijs, tel: 023-5363078

Platen- en cd-markt: dhr. Frijters, tel: 026-3817280

Boekenmarkt Botermarkt: fa. Pel, tel: 06-22668136

23 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie