Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Donderdag 23 maart 2000, 09.30 uur

Vrouw verzet zich hevig bij aanhouding
Houten - Tijdens een controle op de Rondweg in Houten kreeg de politie te maken met een zeer agressieve vrouw.

Omstreeks half zes werd de aandacht van surveilleerdende politie getokken door een auto die meerdere malen probeerde te keren op de Rondweg. Bij het natrekken van het kenteken bleek dat de APK van de auto was vervallen.

Ter hoogte van de wijk De Velden heeft de politie de auto aan de kant gezet om deze te controleren. De bestuurster - een 52-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats- werd direct zeer agressief en wenste geen enkele medewerking te verlenen.
Na veel aandringen maakte de vrouw haar identiteit bekend. Bij navraag bleek dat zij ook nog een boete open had staan.
De politie verzocht de vrouw om uit haar auto te komen en mee te gaan naar het bureau om het één en ander op paier te zetten. Hierop probeerde zij haar portier dicht te trekken en haar auto te starten. Na een worsteling lukte het de vrouw om enkele meters met haar voertuig weg te rijden. Op dat moment zag de politie kans haar autosleutels uit het kontakt te trekken zodat de auto stopte.

Tijdens de aanhouding schopte en sloeg de vrouw wild om haar heen. Tevens probeerde zij meerdere keren de politie te bijten. Uiteindelijk is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie zoekt daders van brutale beroving
Nieuwegein - woensdagavond werden twee behulpzame jongens uit Nieuwegein onder bedreiging beroofd.

Twee jongens van 18 en 19 jaar uit Nieuwegein liepen woensdagavond rond kwart voor tien op de Markt voor City Inn in Nieuwegein. Op een gegeven moment worden de jongens aangesproken door twee Marokkaanse mannen. Deze mannen hadden een probleem: de benzine van hun auto was op en zij vroegen de jongens te helpen hun auto aan de kant te duwen.

De jongens reageerde spontaan en liepen met de mannen mee. In de Kolfstedetunnel ter hoogte van de trapopgang naar Schakelstede liep één van de mannen voor de jongens uit en draaide zich om. De man bleek een mes in zijn hand te hebben en eistte geld. Toen de jongens niet direct hun portemonee tervoorschijn haalde drukte de man het mes meerdere keren tegen de borst van de 19-jarige jongen aan. Deze besloot verstandig te zijn en gaf zijn portemonnee af.

Vervolgens werd bij de 18-jarige jongen het mes op zijn keel gezet. Ook hij gaf zijn geld af. Hierna deelde de tweede dader nog twee kopstoten uit aan de 18-jarige jongen.

De daders renden hierop weg door de tunnel in de richting van het Antonius Ziekenhuis.

De politie is op zoek naar de daders en getuige van deze beroving. Heeft u informatie die kan leiden tot het oplossen van dit misdrijf, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, 030 - 60 23 111.

Preventie actie autoinbraken
Woerden - Onder het motto " Buit eruit" heeft de politie op woensdagavond een actie gehouden in de wijk Molenvliet in Woerden.
Bij deze actie werd met name aandacht besteed aan niet afgesloten auto's of auto's waar nog waardevolle spullen in lagen. Ook werd gekeken naar woningen die slecht verlicht waren en waar materiaal tegen de gevel aan stond waar het dievengilde gebruik van zou kunnen maken.

In totaal werden 594 auto's gecontroleerd. Bij 29 voertuigen waren de portieren niet afgesloten. In 93 auto's lagen duidelijk zichtbaar waardevolle spullen, zoals: autoradio's, mobiele telefoons videospelletjes, jassen, gereedschap.

Waar het duidelijk was wie de eigenaar van het voertuig was, heeft de politie de mensen aangesproken. De actie werd door de bewoners in de wijk als zeer positief ervaren.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie