Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Delft: 'EZH-gelden verdeeld naar draagvlak bevolking'

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

B&W: "Bestemming gelden uit EZH verdeelt naar draagvlak bevolking"

Volgens het college van B&W geeft de meningspeiling onder de Delftse bevolking vanaf 12 jaar en ouder een helder beeld van de steun in de Delftse samenleving voor de verschillende projecten. Het draagvlak voor de afzonderlijke projecten kent een ruime spreiding (van 3.7% tot 47.9%). Het college vindt daarom dat het verschil in draagvlak voor de projecten tot uitdrukking moet komen in de definitief toe te kennen bedragen.

Het totaal voor de volledige uitvoering van al deze projecten is minimaal 220 miljoen en maximaal 290 miljoen. Gelet op het totaal beschikbare bedrag van

115 miljoen moet er dus gekozen worden. Dat betekent dat sommige projecten daardoor deels of geheel komen te vervallen als het aan het college ligt. B&W kiest voor een groepsgewijze benadering van telkens een tiental projecten, waarvoor verschillende toekenningspercentages kunnen gelden. De hoogst scorende projecten krijgen het volledig benodigde bedrag, de projecten die het laagst scoren vallen af, de twee tussenliggende groepen van projecten worden voor een deel (25% en 50%) gehonoreerd.

Voor een aantal projecten wil het college een specifiek bedrag voorstellen. Dat geldt allereerst voor het als eerste geëindigde project "Investeren in de wijken". Dat steekt in de meningspeiling met kop en schouders boven de andere projecten uit. Gelet op de uitslag stelt het college voor om voor dit project het maximaal benodigde bedrag toe te kennen: 200% van het minimumbedrag.

Voor het in de tweede groep vallende project "Versnelde aanleg spoortunnel" stelt het college voor om niet uit te gaan van 50% van het aangegeven minimumbedrag, maar van 75% van 25 miljoen: 19 miljoen. Het grote belang van dit project blijkt volgens B&W zowel uit de brede steun vanuit het gemeentebestuur als de opmerkelijk grote steun voor dit project onder de Delftse bevolking.

Het project "Voor iedereen een gratis internetaansluiting" wordt door het college helemaal geschrapt. B&W heeft daarvoor een aantal overwegingen, waarvan de belangrijkste zijn dat met toekenning van 50% van het gevraagde bedrag het project slechts voor een deel uit te voeren is, wat kan leiden tot een onrechtvaardige behandeling van de huishoudens die hiervoor in aanmerking zouden komen. Bovendien constateert het college dat steeds meer marktpartijen gratis internet-abonnementen ter beschikking stellen.

Op basis van de uitkomst van de meningspeiling en het bestedingsvoorstel bepaalt het gemeentebestuur hoe het geld precies wordt verdeeld. Dat gebeurt tijdens de commissievergadering op 28 maart en de raadsvergadering van 30 maart. De projecten die dan zijn geselecteerd, worden vervolgens verder uitgewerkt in samenspraak met indieners en andere betrokkenen.

Zie ook de EZH-website: www.delft.nl/stadhuis/ezh

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie