Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rational Software betreedt datamarkt met UML-oplossing

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rational Software betreedt markt voor datamodellering met 's werelds eerste UML-oplossing

Rational's Data Modeling oplossingen ontvangen support van de leidende Database verkopers IBM, Microsoft en Oracle

Schiphol-Rijk, 23 maart 2000 - Rational Software annonceert 's werelds eerste oplossing voor datamodellering die gebaseerd is op de Unified Modeling Language (UML). Rational Rose Data Modeler, in combinatie met het nieuwe UML-profiel voor datamodellering, stelt bedrijfsanalisten, ontwikkelaars en ontwerpers van datamodellen in staat om hun werk beter op elkaar af te stemmen. Doordat zij nu dezelfde gereedschappen, methodologie en notatie gebruiken, kunnen zij kwalitatief hoogwaardiger software in kortere tijd ontwikkelen.

Waarom data modelleren met de Unified Modeling Language? Met UML beschikken ontwikkelaars en bedrijfs- en systeemanalisten over een gestandaardiseerde modelleringstaal, die de teamcommunicatie verbetert en het complexe proces om software te ontwerpen vereenvoudigt. Voorheen werkten ontwerpers van datamodellen onafhankelijk van de rest van het softwareontwikkelteam, wat vaak resulteerde in frustrerende communicatiestoornissen, die de voortgang van het project vertraagden.

Met Rational Rose Data Modeler bouwt Rational voort op het succes van haar toonaangevende applicatie voor applicatieontwikkeling en zakelijke modellering, Rational Rose, dat nu gelanceerd wordt op de snel groeiende markt voor datamodellering. Doordat data volgens UML-schema's gemodelleerd kunnen worden, biedt Rational nu de eerste, volledig op UML gebaseerde ontwikkelomgeving. Rational Rose Data Modeler verbetert de communicatie tussen de teamleden en verkort de leertijd, waardoor zij datakritische e-business applicaties efficiënter kunnen ontwikkelen.

Wat zeggen vooraanstaande databasefabrikanten over Rose Data Modeler? ORACLE: "We zijn blij dat Rational Rose Data Modeler Oracle8i ondersteunt", zegt Jeremy Burton, vice-president Platform Marketing van Oracle. "Hierdoor kunnen softwareontwikkelaars en ontwerpers van databases binnen een enkelvoudige omgeving samenwerken. Dankzij de ondersteuning van UML kunnen zij, vanaf de start van het project tot aan de uiteindelijke implementatie van de database, een eenduidig model voor hun e-business toepassingen gebruiken."

IBM: "De nieuwe mogelijkheden voor datamodellering zijn een nuttige uitbreiding van de reeds bestaande functionaliteit voor applicatie-ontwerp van Rational Rose. Het geheel vormt een prima aanvulling op IBM VisualAge voor Java", zegt Peter J. Tarrant, vice-president e-business marketing van IBM. "In combinatie met het IBM Application Framework voor e-business ontstaat één enkele, op UML gebaseerde oplossing. Daarmee worden bedrijfsanalisten, ontwerpers van datamodellen en ontwikkelaars van Java-applicaties die programmatuur ontwerpen met onze DB2 Universal Database, op één lijn gebracht."

MICROSOFT: "Rational Rose Data Modeler is het enige gereedschap op de markt, dat UML gebruikt om alle betrokkenen in het ontwikkelproces samen te brengen", zegt Jon Roskill, marketingdirecteur SQL en Developers Tools van Microsoft. "Een van de redenen waarom wij zo nauw met Rational samenwerken, is dat ontwikkelaars die Internettoepassingen creëren met Visual Studio en Windows DNA, grote voordelen van Rationals product zullen ondervinden. Voor het eerst kunnen zij met één gereedschap en één notatie samenwerken, waardoor een veel beter begrip ontstaat van de invloed van wijzigingen in het data- of applicatiemodel op de uiteindelijke software."

Hoe teams op één lijn te brengen met de Rational Suite AnalystStudio? De op UML gebaseerde benadering stroomlijnt de communicatie binnen het team, waardoor ontwerpers probleemlozer een solide zakelijke architectuur kunnen ontwikkelen. Rational Suite AnalystStudio, waarvan Rose Data Modeler deel uitmaakt, biedt data-analisten robuuste gereedschappen voor probleemanalyse, systeemdefinitie en specificatiemanagement in een geïntegreerde oplossing. Hierdoor kunnen alle productspecificaties en bijbehorende applicatie- en datamodellen collectief beheerd worden. De onderlinge verbanden zijn te allen tijde te herleiden, waardoor de invloed van veranderingen op het resultaat eenvoudig kan worden geanalyseerd.

Met Rational Suite AnalystStudio kunnen de diverse analisten de problemen definiëren, specificaties opstellen en de resulterende systemen en data modelleren. Specificaties en modellen die tijdens de looptijd van het project wijzigen, worden door AnalystStudio bijgehouden. Door de toevoeging van Rose Data Modeler, biedt Rational Suite AnalystStudio nu een volledig overzicht van alle datamodellen en specificaties gedurende het volledige project.

De mogelijkheden van Rational Rose Data Modeler
Nu het datamodel in UML is ontwikkeld, kunnen ontwerpers van datamodellen allerlei informatie rechtstreeks in een diagram onderbrengen, zoals beperkingen, triggers en indices. Voorheen waren deze gegevens vaak alleen als tags in de programmacode zichtbaar. Met deze nieuwe methode kunnen gebruikers makkelijker het databasemodel als geheel communiceren. Naast het gebruik van UML biedt Rational Rose Data Modeler de volgende mogelijkheden:

* Object-Relational Mapping - Objectrelationele mapping laat gebruikers de migratie van een objectmodel naar een datamodel volgen. Hierdoor ontstaat een dieper begrip van de relaties tussen de applicatie en de database.
* Database Round Trip Engineering - Door middel van round-trip engineering van het datamodel en de database kunnen gebruikers òf een datamodel creëren dat gebaseerd is op de databasestructuren door forward engineering, of een database creëren die gebaseerd is op het datamodel door reverse engineering. De gevolgde methode kan direct op de database worden toegepast, of als een scriptbestand worden bewaard voor een latere implementatie. Het gaat hierbij onder meer om tabellen, kolommen, beperkingen, indices en triggers.
* Referential Integrity - De voorzieningen voor referentiële integriteit van Rose Data Modeler verzekert de integriteit van de database, doordat primaire sleutels automatisch als externe sleutels naar de child-table gemigreerd worden. Wanneer een relatie wordt gecreëerd, hebben gebruikers een grote keus hoe zij deze referentiële integriteit willen waarborgen, hetzij door een trigger, hetzij door middel van declaratieve referentiële integriteit. De opties voor referentiële integriteit zijn databasespecifiek en alleen beschikbaar indien hiervoor ondersteuning wordt geboden door de betreffende database en het versienummer.

Beschikbaarheid
Rational Rose Professional Data Modeler Edition en een vernieuwde versie van Rational Suite AnalystStudio zullen binnen 45 dagen na deze aankondiging leverbaar zijn. Rational Rose Data Modeler is beschikbaar voor Windows NT
4.0, Windows 95, Windows 98 en Windows 2000.

Over Rational
Rational Software Corporation (Nasdaq: RATL), the e-development company, levert een combinatie van tools, services en software engineering best practices voor het ontwikkelen van software voor e-business, e-infrastructure en e-devices. Rational's geïntegreerde e-ontwikkeloplossingen helpen organisaties de time-to-market te versnellen, terwijl de kwaliteit blijft gewaarborgd. Rational's geïntegreerde oplossing vereenvoudigt het aanschaffen, de inzet en het ondersteunen van een uitgebreid ontwikkelplatform, waarbij de totale gebruikskosten omlaag gaan.
Rational biedt e-ontwikkeloplossingen voor de gehele software ontwikkelcyclus, van requirement management, en visueel modeleren tot automatisch testen en versiebeheer. Deze oplossingen ondersteunen de meest gangbare programmeertalen, databases, ERP-systemen en middleware-technologieën op Windows-, Linux- en UNIX- platforms. Rational is opgericht in 1981 en realiseerde in boekjaar 1999 (dat eindigde op 31 maart 1999) een omzet van 411,8 miljoen dollar. Het bedrijf biedt wereldwijd aan meer dan 2000 mensen werk.

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020- 45 46 300, e-mail (epotting@rational.com) of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 5628208, e-mail (robertdm@monogram.nl)
Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...