Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening internationale VN-waterconferentie

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

OPENING INTERNATIONALE VN-WATERCONFERENTIE

Staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat opent vandaag een driedaagse conferentie over het Paneuropese Verdrag van Helsinki in het Vredespaleis in Den Haag. Er nemen 28 landen deel aan de conferentie. Een van de doelen van de bijeenkomst is dat het zoetwaterinstituut van Verkeer en Waterstaat, het RIZA wordt aangewezen als internationaal kenniscentrum. Het instituut gaat trainingen en werkgroepen organiseren, pilot projecten begeleiden en landen en stroomgebiedcommissies adviseren.

Verder praten de verdragspartijen over:
n richtsnoeren voor duurzame overstromingspreventie n aanbevelingen ter preventie en beperking van gevolgen van industriële ongevallen voor grensoverschrijdende wateren n richtsnoeren voor monitoring en assessment van rivieren en grondwater
n een werkplan voor de komende drie jaar
n een voorstel voor een protocol over aansprakelijkheid voor schade die wordt veroorzaakt door watergerelateerde activiteiten (zowel kwaliteit als kwantiteit)

Tijdens de conferentie worden twee studies gepresenteerd over participatie van het publiek en een toetsingsprocedure van de naleving van het Verdrag van Helsinki.

Staatssecretaris De Vries is van mening dat de landen een belangrijke rol kunnen spelen bij de implementatie van de resultaten van het Wereld Water Forum.

Momenteel zijn 28 Europese landen aangesloten bij het verdrag, waaronder twaalf landen van de Europese Unie.

Hans Scholten, 06-53379481

23 mrt 00 14:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie