Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baskische parlementariers in Nederland voor gesprek justitie

Datum nieuwsfeit: 23-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT 22 MAART 2000

Baskische parlementariers naar Nederland voor gesprekken met justitie

PERSCONFERENTIE NIEUWSPOORT DONDERDAG 23 MAART 15.30

In verband met de afwijzing van het Hoger Beroep op 21 maart in de uitleveringszaak van Esteban Murillo Zubiri, Baskisch politiek gevangene in Nederland sinds 8 januari 1999, zullen de Baskische Europarlementarikr Koldo Gorostiaga en Navarees parlementslid Shanti Kiroga naar Nederland komen om de

zaak Murillo met vertegenwoordigers van het ministerie van justitie te bespreken. Gorostiaga en Kiroga zijn beiden lid van de Baskische politieke partij Herri Batasuna.

Over de uitkomsten van het gesprek, de uitwijzing van Murillo aan Spanje, de politieke context van het uitleveringsverzoek en een toelichting op de situatie in Spaanse gevangenissen wat betreft marteling zullen zij een persconferentie houden in internationaal perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Ook aanwezig zijn leden van het solidariteitskomitee Esteban Murillo, die zullen vertellen over de komende ondersteuningscampagne, en de Baskische advocaat van Murillo.

U bent allen van harte uitgenodigd om 15.30 Nieuwspoort, Zaal Wandelganger 1,

Lange Poten 10, Den Haag.

Op aanvraag is onze uitgebreide persmap beschikbaar.

Meer informatie: Postbus 2884 3500 GW Utrecht 06-51088650 of (staika@wanadoo.nl)

EINDE PERSVERKLARING

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie