Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 24 maart 2000
·

Bromfietser naar ziekenhuis Katwijk
Op de Tramstraat is vrijdag 24 maart iets voor 02:00 uur een 25-jarige man uit Katwijk met de brommer tegen een plantenbak gereden. De man reed in de richting van de Boulevard. Doordat zijn snelheid aan de hoge kant was, hield hij zijn brommer niet in toom en botste hij recht op een plantenbak. De Katwijker werd van zijn brommer geslingerd en belandde op het wegdek. Met onbekend letsel is hij door de ambulance naar het LUMC gebracht.
Paaltje Leiden
Een 63-jarige vrouw is donderdagmiddag 23 maart naar het Diaconessenhuis vervoerd, nadat zij op het Korte Vlietpad met de fiets tegen een paaltje reed. De vrouw fietste rond 12:45 uur in de richting van de Vijf Meilaan. Terwijl ze opzij keek, kwam ze met het paaltje, dat in het midden van het fietspad stond, in botsing. De vrouw, die mogelijk haar bovenarm bij de val gebroken had, is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
Motorrijder naar ziekenhuis Leiden
Op de kruising van de Cornelis Schuytlaan mt de Aaltje Noorderwierlaan zijn donderdagmiddag 23 maart een motorfiets en een personenauto op elkaar gebotst. Een 38-jarige vrouw uit Leidschendam reed met de motor over de Cornelis Schuytlaan vanuit de richting van de Chruchilllaan. Bij de kruising met de Aaltje Noorderwierlaan gaf zij geen voorrang aan een auto van rechts met achter het stuur een 30-jarige Leidenaar. Bij de aanrijding raakte de vrouw uit Leidschendam gewond. Met letsel aan haar enkel en schaafwonden is zij door de ambulance naar het LUMC gereden.
Brand Voorschoten
Vrijdagmorgen 24 maart om 03:15 uur werd een brand gemeld in een schuur aan de Molenlaan. De brandweer Voorschoten rukte uit om de brand te blussen. De schuur, die houten wanden had, brandde nagenoeg volledig uit. In het schuurtje stonden onder andere tuinmeubelen en wat gereedschappen. Over de oorzaak is nog niets bekend.
Verkeersongeval met letsel Boskoop
Een 16-jarige fietser uit Boskoop heeft op donderdag 23 maart omstreeks 15.15 uur hoofdletsel opgelopen toen hij werd aangereden door een 79-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De fietser reed over de Zuidkade in de richting van de Koninginneweg. Op de kruising met de Linaeusweg sloeg hij linksaf, waarbij hij de automobilist die links achter hem reed niet liet voorgaan. De automobilist kon niet meer op tijd remmen en reed tegen de fietser aan. De fietser is met een hoofdwond en een wond aan een hand naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda vervoerd.
15-jarige automobilist rijdt jonge fietster aan Moordrecht
De politie heeft op donderdag 23 maart omstreeks 16.20 uur een 15-jarige jongen uit Moordrecht aangehouden in zijn woning. De jongen wordt ervan verdacht te hebben gereden in een personenauto en een aanrijding te hebben veroorzaakt. Na het ongeval werden de verdachte en zijn drie passagiers ondervraagd door de politie. Toen de agent even terugliep naar de surveillanceauto ging de verdachte ervandoor. De verdachte reed over de Klutendreef waar hij een 8-jarige fietster uit Moordrecht aanreed. Zij kwam hierdoor ten val en klaagde over pijn aan een been. Zij heeft zich onder behandeling van haar huisarts gesteld.
Roodrunner-verkeerscontrole s Bodegraven/Gouda/ /Reeuwijk
De politie heeft in het kader van het project Roodrunner de afgelopen week drie mobiele snelheidscontroles gehouden. Vrijdag 17 maart was er een controle op de Plaswijkweg in Gouda. Van de 540 passerende automobilisten reden er 55 sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. Op maandag 20 maart is er op dezelfde plaats gecontroleerd. Opnieuw reed ongeveer tien procent van de automobilisten te hard, wat neerkwam op 60 bekeuringen. De hoogst gemeten snelheid was opnieuw 75 km/u. Op dinsdag 21 maart heeft de politie controleert langs de Goudseweg in Bodegraven. De maximumsnelheid is hier 50 km/u. Negentig van de 1353 passerende automobilisten reed te snel. De hoogst gemeten snelheid was hier 95 km/u. Verder is er tussen 1 en 21 maart op de Raadhuisweg in Reeuwijk gecontroleerd met vaste snelheids- en roodlichtcamera's. Van de 102800 passerende automobilisten kregen er 183 een bekeuring, omdat ze sneller reden dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u. Op de kruising Burgemeester Jamessingel/Goudse Poort in Gouda zijn tussen 15 en 20 maart 399 automobilisten geflitst met vaste camera's. De hoogst gemeten snelheid was daar 95 km/u. De overige 36941 passerende automobilisten hielden zich daar wel aan de maximumsnelheid van 50 km/u.
Vrachtauto omgeslagen Gouda
Op donderdag 23 maart, rond 14.00 's middags, is op de Koningin Wilhelminaweg in Gouda een vrachtauto omgeslagen. De 29-jarige bestuurder van de vrachtauto reed met zijn voertuig over de Koningin Wilhelminaweg, toen in de bocht naar links de lading in zijn auto omviel, waardoor de vrachtauto op twee wielen terechtkwam. De bestuurder verloor de macht over het stuur en de auto sloeg om tegen een lantaarnpaal. Op het trottoir liep een oppasmoeder en een vriendin met een kleine in de wandelwagen. Deze konden gelukkig net op tijd weg komen. De bestuurder verklaarde later tegen de politie dat hij blij was dat iedereen met de schrik is vrijgekomen en dat er geen gewonen zijn gevallen.
Voor vragen over bovenstaande politieberichten kunt u contact opnemen met de persdienst van het Bureau Communicatie van Politie Hollands Midden Jaap Nelemans (071) 54 59 801.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie