Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekendmaking jaarcijfers Heijmans ook live via internet

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bekendmaking jaarcijfers Heijmans ook live via internet

Internetpresentatie ontwikkeld door CMG

Amstelveen, 24 maart 2000 - Internet blijkt een aantrekkelijk alternatief te kunnen zijn voor het ter plekke bijwonen van presentaties van jaarcijfers en analistenmeetings. Onlangs heeft CMG voor het eerst in Nederland via Internet een live videopresentatie verzorgd van een analistenmeeting van Heijmans N.V., een van de grootste Nederlandse bouwondernemingen. De Internetpresentatie op deze meeting, die synchroon liep met de presentatie van de jaarcijfers op de bijeenkomst, is een groot succes gebleken. In plaats van in de zaal aanwezig te zijn, konden de analisten deze presentatie naar keuze ook volgen op het scherm van hun eigen computer.

De registratie van de analistenmeeting van Heijmans op Internet is door CMG verzorgd in opdracht van DC Partner, een specialist op het gebied van presentaties. Het project is uitgevoerd door het Multimedia & Internet Competence Centre (MMIC) van CMG, dat vanuit de divisie Integrated Solutions (IS) de markt bedient. Binnen het MMIC wordt tevens ten behoeve van alle CMG vestigingen planmatige research & development uitgevoerd. "CMG is altijd op zoek naar nieuwe technieken en mogelijkheden om de wensen van haar klanten te kunnen realiseren", zegt René Albers, Adjunct Directeur bij CMG. "Samen met DC Partner hebben we een live videopresentatie - audio en video - van de Heijmans' analistenmeeting op Internet gepresenteerd. Bijzonder daaraan was het feit dat deze presentatie rechtstreeks vanuit de zaal op Internet werd gezet, zodat de gebeurtenissen in de zaal synchroon op het scherm konden worden gevolgd." Het besturen van de met Macromedia Flash ontwikkelde presentatie op Internet werd gerealiseerd met behulp van Microsoft Active Server Pages (ASP).

Live presentaties via Internet kunnen in de toekomst dé manier worden voor bedrijven om snel en eenvoudig een groot publiek te bereiken. "Ik vind dit een prima oplossing om snel en uit de eerste hand informatie te verkrijgen. De website is toegankelijk en makkelijk te bedienen. Het is een goede aanvulling op de conventionele analistenmeeting", aldus Dimf Kerkhoff, analist van MeesPierson.

In een reactie zegt Joop Janssen RA, voorzitter van de Raad van Bestuur van Heijmans: "Wij zijn zeer tevreden over wat DC Partner en CMG hebben gedaan om onze eerste live Internet- uitzending van de analistenmeeting mogelijk te maken. Heijmans ziet in deze methode zeker mogelijkheden om, mede in het kader van de transparantie, doelgroepen in de toekomst nog beter en gerichter te informeren."

De speciaal voor deze uitzending ontwikkelde webpagina is de komende drie weken te vinden op: www.heijmans.nl/, onder de button "Analistenmeeting".

Heijmans N.V.
Heijmans N.V. behoort tot de top van de Nederlandse bouwondernemingen. Het bedrijf is actief in de markten voor verkeer en vervoer; wonen en werken; en industrie en industriële activiteiten. Zowel in Nederland als de omringende landen. Het bedrijf groeide in de afgelopen tien jaar van een omzet van fl. 855 mln. naar fl. 2.739 mln.
Naast het streven naar een zo hoog mogelijke aandeelhouderswaarde heeft het bedrijf zich altijd sterk gemaakt voor de belangen van klaanten, leveranciers en last but not least haar medewerkers. Het bedrijf kenmerkt zich door een grote transparantie in de berichtgeving naar haar 'stakeholders'.

DC Partner
DC Partner is een presentatiespecialist. Het bedrijf bedenkt en coördineert hoogwaardige presentatievormen voor financiële, plan- en productpresentaties door middel van digitale media. Daarnaast adviseert DC Partner haar klanten op het toepassingsgebied voor inter-, intra- en extranet toepassingen en coördineert de implementatie daarvan.

CMG
CMG is een toonaangevende Europese ICT-dienstverlener , die consultancy, systeemontwikkeling en integratie, software-applicaties en informatieverwerking levert. CMG is opgericht in 1964 en is internationaal actief vanuit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. CMG implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten over de gehele wereld. Tot de Groep behoort ook CMG Telecommunications. Dit is een wereldwijd opererend bedrijfsonderdeel dat producten levert voor mobiele telecommunicatie , met supportcentra in Europa, Amerika, China en Singapore. De Groep is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam.
Het bedrijf levert verder kennis, producten en oplossingen aan de financiële sector, handel, transport en industrie, telecommunicatie-, media-, energie- en nutsbedrijven en overheid. Daarnaast geniet CMG bekendheid als een aanbieder van een groeiend aantal services op het gebied van informatieverwerking en andere beheersdiensten, waaronder salarisverwerking, personeels-informatiesystemen, beheer van call centers en netwerken. Meer informatie over CMG kunt u vinden op www.cmg.nl.

Voor meer informatie:
CMG Nederland B.V.contactpersoon: Helen HosmanCorporate Communicatie ManagerTel: 020 - 50 33 000
E-mail adres: (helen.hosman@cmg.nl), Monogram Communication Strategies (MCS) BV
contactpersoon: Robert de Moll Tel : 023 - 56 28 208, E-mail adres: (robertdm@monogram.nl)
Heijmans N.V. contactpersoon: Fons van Lith, secretaris van de Raad van Bestuur, Tel: 073 - 528 92 30,
E-mail adres: (flith@heijmans.nl), Web: www.heijmans.nl/. DC Partner, contactpersoon: Pieter Brouwers, Tel: 040 - 223 03 18, E-mail adres: p.brouwers@dc-partner.nl,
Web: www.dc-partner.nl


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie