Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws van de Vlaamse regering: In kort bestek

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 24 MAART 2000

IN KORT BESTEK

Hieronder vindt u in kort bestek een overzicht der overige dossiers die de Vlaamse regering vandaag goedgekeurd heeft.

Op voorstel van minister-president Patrick DEWAEL :

Het Kindeffectrapport-decreet schrijft voor dat de Vlaamse regering jaarlijks aan het Vlaams Parlement een verslag moet indienen over de eerbiediging van de kinderrechten in de landen en regio's waarmee de Vlaamse Gemeenschap een samenwerkingsverdrag gesloten heeft. Concreet is dus een verslag vereist over de naleving van de kinderrechten in Estland, Letland, Litouwen, Polen, Hongarije, Roemenië en Zuid-Afrika. De Vlaamse regering keurt nu het verslag voor dit jaar goed.

Op voorstel van minister-president Patrick DEWAEL en de Vlaamse ministers Vera DUA en Dirk VAN MECHELEN :

De Vlaamse regering stemt principieel in met het voorontwerp van decreet tot goedkeuring van het Verdrag van Helsinki van 1992 inzake de grensoverschrijdende gevolgen van industriële ongevallen. Het zal voor advies worden voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van minister vice-president Steve STEVAERT :

Mevr. Katrien Meireman wordt aangesteld als contractueel adjunct van de directeur bij de administratie Planning en Statistiek van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

Op voorstel van Vlaams minister Mieke VOGELS :

De Vlaamse regering duidt de sectoren aan waarbij - uitzonderlijk - de termijn voor aanpassingen van erkenningsvoorwaarden en procedureregels voor erkenning in het kader van het Decreet inzake Kwaliteitszorg in de welzijnsvoorzieningen met maximaal twee jaar verlengd wordt.


* * *

Mevr. Annemie Degroote, secretaris van de coördinerende commissie voor het Vlaamse minderhedenbeleid, wordt aangesteld als vertegenwoordiger van de Vlaamse regering bij de bestuursorganen van vzw Vlaams Minderhedencentrum.
Op voorstel van de Vlaamse ministers Mieke VOGELS en Marleen VANDERPOORTEN :

Ter uitvoering van het Decreet betreffende de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) zal de vakantieregeling van deze centra tijdens de kerst- en paasvakantie op de agenda gezet worden van het overleg met de vakbonden en in het overkoepelend onderhandelingscomité voor het vrij gesubsidieerd onderwijs. Nog ter uitvoering van hetzelfde Decreet keurt de Vlaamse regering principieel twee andere besluiten goed. Het ene geeft de procedure aan volgens dewelke de nieuw opgerichte CLB's een aanvraag tot opname in de financiering of subsidiëringsregeling kunnen indienen, en hoe die aanvragen behandeld moeten worden. Het andere besluit regelt de overdracht, bewaring en vernietiging van de leerlingendossiers van de PMS- en MST-centra. Over beide besluiten zal onderhandeld worden met de vakbonden en in het overkoepelend onderhandelingscomité voor het vrij gesubsidieerd onderwijs.

Op voorstel van Vlaams minister Marleen VANDERPOORTEN :

Na onderhandelingen met de vakbonden en in het overkoepelend onderhandelingscomité voor het vrij gesubsidieerd onderwijs keurt de Vlaamse regering het voorontwerp van decreet houdende dringende maatregelen betreffende het lerarenambt opnieuw principieel goed, zodat het voor advies kan worden voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Renaat LANDUYT :

Het Leonardo da Vinci II-programma is de voortzetting van het gelijknamig eerste Europees Actieprogramma voor de Ontwikkeling van de Beroepsopleiding. Het loopt tot eind 2006. De Vlaamse regering beslist de afdeling Europa Werkgelegenheid van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap aan te duiden als verantwoordelijke autoriteit voor de actieprogramma. De vzw Leonardo de Vinci-agentschap, die door het departement Onderwijs, de VDAB en het VIZO was opgericht in het kader van het eerste actieprogramma, zal ook het nieuwe actieprogramma beheren en uitvoeren voor wat Vlaanderen betreft. Voor de sturing van het actieprogramma in Vlaanderen wordt ook een comité van toezicht samengesteld.


* * *

Na advies van de SERV keurt de Vlaamse regering opnieuw het uitvoeringsbesluit bij het Decreet van 13/4/1999 m.b.t. de private arbeidsbemiddeling principieel goed, zodat het nu voor advies kan worden voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Vera DUA :

De Vlaamse Regering keurt principieel een voortontwerp van besluit inzake het transport over langere afstand van dierlijk mest goed. Het lange-afstandstransport kan volgens de kennis en inzichten van MAP 2 slechts gedeeltelijk en tijdelijk plaats vinden, aangezien de mestoverschotten in Vlaanderen te groot zijn en het accent dient te verschuiven naar de aanpak aan de bron, oordeelkundige bemesting en mestverwerking. Het besluit zal voor advies worden voorgelegd aan de Stuurgroep Vlaamse Mestproblematiek en aan de Raad van State.


* * *

Met het oog op de uitvoering van het VLAREBO (Vlaams Reglement op de Bodemsanering) keurt de Vlaamse regering een besluit goed dat de overdracht van enkele personeelsleden van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van één ambtenaar van de Vlaamse Milieumaatschappij aan OVAM regelt.

Op voorstel van Vlaams minister Johan SAUWENS :

De Vlaamse regering bepaalt het standpunt dat zij zal innemen bij de bespreking van het voorstel van decreet van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers John Taylor, Mark Van der Poorten en Veerle Heeren, dat ertoe strekt de Vlaamse regering ertoe te verplichten een bestuursakkoord af te sluiten met de provincies, gemeenten en OCMW's.


* * *

Met het oog op de lokale verkiezingen van 8/10 ek. wordt een sensibiliseringscampagne gepland die tot doel zal hebben "wakkere" burgers aan te sporen om actief deel te nemen aan het politieke leven in de gemeente, en zich dus verkiesbaar te stellen. De Vlaamse regering keurt deze sensibiliseringscampagne goed en beslist hiervoor een mediabudget van 15 miljoen fr. te voorzien.

* * *

Na gunstig advies van de Raad van Bestuur van de instelling wordt dhr. Marc Van Craen aageworven als nieuw algemeen directeur van Export Vlaanderen. Dhr. Van Craen (53) is diplomaat, en was als Bijzonder Commissaris belast met de leiding van de directie-generaal voor internationale samenwerking bij het federale Ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Internationale Samenwerking.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN :

Aan vzw Internationaal Filmfestival van Vlaanderen wordt voor dit jaar een subsidie van 20 miljoen fr. toegekend. Dit is een verhoging met 1,5 miljoen fr. tegenover vorige jaren.


* * *

Aan vzw Flanders Image wordt voor dit jaar een werkingssubsidie van 10,5 miljoen fr. toegekend, een stijging met 1,5 miljoen tegenover vorige jaren.

-----

einde

-----

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...