Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grontmij versterkt waterprofiel met overname AquaSense

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Grontmij

PERSBERICHT

Datum: 24-03-2000

Grontmij versterkt waterprofiel met overname AquaSense

Grontmij heeft 70% van de aandelen overgenomen van AquaSense in Amsterdam, een advies- en onderzoeksbureau op het gebied van water, natuur en milieu. AquaSense (45 medewerkers) behaalde een omzet van NLG 5,6 miljoen.

Grontmij trekt met deze acquisitie inhoudelijke en specialistische kennis aan op het terrein van natuurontwikkeling in kustzones en langs rivieren, waterkwaliteitsbeheer en ecologische risicobeoordeling. AquaSense beschikt over een uitgebreid netwerk in de waterwereld. Voor AquaSense is het samengaan van belang vanwege een grotere marktpotentie via het (internationale) Grontmij-netwerk.

Activiteiten
Het in 1986 opgerichte AquaSense bestaat uit bedrijven die actief zijn op het terrein van milieu, risicobeoordeling, laboratoriumonderzoek, waterbeheer, waterkwaliteit, ecologie, biologie en automatisering. De klantenkring bestaat uit nationale en internationale overheidsorganisaties, bedrijven en universiteiten.
Internet
AquaSense hecht grote waarde aan flexibiliteit, creativiteit en vernieuwing. Het internet wordt hierbij gezien als een belangrijk medium om te communiceren en kennis & data te leveren. Het bedrijf loopt voorop waar het gaat om internettoepassingen voor kennisoverdracht en datatransmissie. Uniek hierbij is ook de rechtstreekse koppeling aan de Amsterdam Internet Exchange. Door de geïntensiveerde samenwerking ontstaat een unieke combinatie van kennis en praktijkervaring die gecombineerd wordt met de geavanceerde modellen en kennissystemen voor natuur, milieu en water van AquaSense. Het bureau heeft vestigingen in Amsterdam (hoofdvestiging op het Science Park), en een marien ecologische laboratorium aan de haven van Colijnsplaat (Zeeland).

Grontmij
Grontmij is een internationaal georiënteerd advies- en ingenieursbureau dat met 3800 medewerkers werkt aan de verbetering van het woon-, werk- en leefklimaat. De onderneming beschikt over veelzijdige expertise en is in staat multidisciplinaire projecten te regisseren en te realiseren in het landelijke en stedelijk gebied. Binnen elke contractvorm en veelal in partnership.
Voor informatie:
Grontmij nv
Afdeling Communicatie
Postbus 203
3730 AE De Bilt
Telefoon (030) 220 72 60, mobiel: 06 51262188

AquaSense
Postbus 95125
1090 HC Amsterdam
Telefoon (020) 592 22 44
Vragen naar :
De heer E.H. ten Winkel

Reacties kunt u sturen naar Afdeling Communicatie


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie