Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams minister Anciaux keurt boycot Oostenrijk af

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER BERT ANCIAUX

VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, STEDELIJK

BELEID, HUISVESTING EN BRUSSELSE AANGELEGENHEDEN

DATUM 24 maart 2000

Minister Anciaux keurt voorstel Demotte af

Vlaams minister Bert Anciaux vindt de beslissing van federaal Minister Demotte om Oostenrijk cultureel te boycotten grotesk en schandalig. Chantage met culturele goederen omwille van politieke doeleinden overschrijdt de grenzen van het gezond verstand.

Het heeft volgens de minister geen enkele zin Oosterrijk cultureel te isoleren, wel integendeel, dit zal contraproductief werken. Geen enkel weldenkend mens kan zich voorstellen wat het nut is van een dergelijke maatregel. Mogen we nog wel Mozart spelen, Freud lezen of Hundertwasser bewonderen?

De Vlaamse Minister van Cultuur stelde een paar weken geleden voor intensiever met Oostenrijkse kunstenaars te gaan samenwerken, om de vrijheid van expressie en de uitwisseling van culturele goederen te garanderen. Zeker nu met terechte argwaan gekeken wordt naar de intensie- verklaringen van de FPÔ van de rechtse populist Jörg Haider.De kritische, zoekende Oostenrijkse kunstenaar en het geëngageerde publiek zijn vandaag bedreigt. Precies daarom moeten we de contacten intensifiëren.

Info: Persdienst Anciaux Tel. 02/553.28.11 (Persdienst.anciaux@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie