Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad over bescherming tegen kankerverwekkende stof

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: Bescherming op werk tegen kankerverwekkende ....
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Persbericht Ministerraad
24 maart 2000

BESCHERMING OP HET WERK TEGEN KANKERVERWEKKENDE STOFFEN OVERAL

GELIJK

Werknemers moeten voortaan in alle arbeidssituaties op gelijke wijze tegen blootstelling aan kankerverwekkende stoffen worden beschermd. De ministerraad heeft ingestemd met het ontwerpbesluit van staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om het Arbo-besluit inzake kankerverwekkende stoffen in deze zin te wijzigen.
Hiermee vervalt de uitzondering die in het huidige Arbo-besluit bestaat voor enkele categorieën stoffen, zoals geneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen. Zo zal de toepassing van cytostatica in ziekenhuizen voortaan ook onder het striktere Arbo-besluit vallen, evenals de toepassing (als sterilisatiemiddel) van het kankerverwekkende bestrijdingsmiddel ethyleenoxide.
De belangrijkste overweging om het Arbo-besluit te wijzigen is de vaststelling van de wijzigingsrichtlijn 97/42/EG door de Raad van Ministers van de Europese Unie op 27 juni 1997. Deze richtlijn brengt meer samenhang aan in de EU-richtlijnen op het gebied van arbeidsbescherming tegen (bepaalde) kankerverwekkende stoffen. Ook stelt de richtlijn een bindende grenswaarde vast voor de kankerverwekkende stof benzeen. Deze is gelijk aan de in Nederland al geldende waarde.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 24.03.2000

24 mrt 00 13:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie