Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen GroenLinks over landelijke parkeernormen bedrijven

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 24 maart 2000

Gemaakt: 24-3-2000 tijd: 13:55

Vragen van de leden Van der Steenhoven en Rabbae (beiden GroenLinks) aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en van Economische Zaken over de landelijke parkeernormen bij bedrijven. (Ingezonden 24 maart 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het artikel in het Parool van 21 maart 2000 «Cisco forceert parkeerbeleid»? Klopt het dat de minister van Economische Zaken pleit voor het loslaten van de landelijke parkeernormen bij bedrijven?


2

Kan deze visie worden geïnterpreteerd als het aanschaffen van de parkeernormen van het ABC-locatiebeleid?


3

Geldt uw oproep om de parkeernormen voor de B locatie van Cisco niet meer per definitie te volgen, ook voor andere steden?


4

Heeft het bedrijf Cisco aan u direct of indirect via de gemeente Amsterdam wensen gepresenteerd met betrekking tot bereikbaarheid in het algemeen en parkeernormen in het bijzonder?


5

Welke afspraken zijn met genoemd bedrijf gemaakt met betrekking tot vervoersmanagement?


6

Bent u met ons van mening dat de vestigingslocatie van Cisco heel goed met het openbaar vervoer bereikbaar is?


7

Onderschrijft u het nut van parkeerbeleid in het algemeen om de automobiliteit te beperken, openbaar vervoer en fietsvervoer te stimuleren en de leefbaarheid van steden te vergroten?


8

Deelt u de mening dat het in nationaal belang is, dat ter bestrijding van de files op rijkswegen en ter realisatie van milieudoelstellingen, dat in individuele gemeenten een parkeerbeleid gevoerd wordt?


9

Acht u het, gezien de concurrentie tussen individuele gemeenten, noodzakelijk om een landelijk parkeerbeleid te voeren? Zo nee, waarom niet?


10

Hoever staat het met het, in het regeerakkoord aangekondigde, onderzoek, naar de mogelijke bijdrage van het parkeerbeleid aan het oplossen van de congestieproplematiek?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie