Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over uitspraken directeur IND

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 24 maart 2000

Gemaakt: 24-3-2000 tijd: 13:55

Vragen van het lid Wijn (CDA) aan de staatssecretaris van Justitie over uitspraken van de directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. (Ingezonden 24 maart 2000)


1

Hebt u kennisgenomen van het interview van de directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)? 1)


2

Is het waar dat de directeur heeft gegarandeerd dat de IND de achterstanden inzake de behandeling van asielaanvragen, exclusief bezwaarschriften, voor het einde van het jaar heeft weggewerkt?


3

Klopt het dat de garantie ook betrekking heeft op het inlopen van achterstanden bij het bureau medische advisering en bij de bot-onderzoeken bij alleenstaande minderjarige asielzoekers?


4

Hoe verhoudt de door de directeur gegeven garantie zich tot uw uitspraak in het algemeen overleg van 9 februari jl. 2) dat het vrijwel zeker is dat de achterstand bij de IND aan het eind van het jaar niet zal zijn ingelopen?


5

Neemt u, vanuit uw directe verantwoordelijkheid voor de IND, de uitspraken van de directeur voor uw rekening?


6

Kunt u aangeven hoeveel procent van de asielaanvragen in de afgelopen vijf jaren na bezwaar bij de IND zijn herzien en hoeveel procent na de beroep bij de rechter?


7

Moet de uitspraak van de directeur van de IND zo worden begrepen dat het wegwerken van de achterstanden zal gebeuren met handhaving van het huidige kwaliteitsniveau van de beschikkingen?


8

Kunt u garanderen dat het wegwerken van de achterstanden niet gepaard zal gaan met een afname van de kwaliteit van de beschikkingen en/of aan toename van het aantal bezwaar- en beroepsschriften?

Volkskrant, 16 maart jl.

Kamerstukken 19 637, w. 510.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie