Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over politiezorg voor gestoorden

Datum nieuwsfeit: 24-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 24 maart 2000

Gemaakt: 24-3-2000 tijd: 13:55

Vragen van de leden Rietkerk en Buijs (beiden CDA) aan de ministers voor Grote Steden- en Integratiebeleid, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over politiezorg voor gestoorden. (Ingezonden 24 maart 2000)


1

Heeft u kennis genomen van het bericht «Hulp moet straat op»? 1)


2

Deelt u de mening dat de politie de laatste jaren te veel taken van de hulpverlening moet overnemen? Zo ja, wat zijn de oorzaken hiervan? In hoeverre zijn de bezuinigingen op de GGZ etc. hier schuldig aan?


3

Is het waar dat het aantal psychisch gestoorden in Amsterdam groeit? Zo ja, is deze trend ook waarneembaar in de overige steden?


4

Deelt u de mening dat de politie zich meer moet concentreren op haar kerntaken? Zo ja, waarom duurt het zo lang, voordat sluitende afspraken worden gemaakt? Op welke wijze gaat u dit krachtiger stimuleren?


5

In hoeverre zijn de GG en GD en de GOZ in staat sluitende afspraken te maken met de politie? Is het beschikbare budget toereikend? Zo ja, waarom ontstaat de hierboven genoemde situatie dan?


6

Deelt u de mening dat voor een efficiënte- en effectieve aanpak van de psychisch gestoorden, die overlast veroorzaken de BOPZ gewijzigd moet worden? Deelt u voorts de mening dat de crisisdienst van de sociaal-psychiatisch verpleegkundigen te weinig buiten kantooruren werkt? Zo ja, wat gaat u hieraan doen?

Trouw 23 maart jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie