Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 25-03-2000
Persberichten regio Groningen
Zaterdag 25 maart 2000

Dagelijkse persberichten

Groningen: gewonde vernieler weigert behandeling Een 16-jarige jongen uit Groningen weigerde zich vannacht te laten behandelen in het ziekenhuis aan een hevig bloedende hand. Hij ging hevig te keer tegen het personeel die hij uitschold. Hij is daarom in eerste instantie door de politie meegenomen om te kalmeren. Later toen hij wat rustiger werd liet hij zich alsnog behandelen. Hij had zich verwond toen hij een raam bij een café aan de Korreweg had vernield. Zowel in het ziekenhuis als aan het politiebureau is men minstens een uur bezig geweest om het bloed van de jongen te verwijderen uit de diverse vertrekken waar hij was geweest
.

Groningen: jongen in elkaar geslagen voor een baseballpet Een 16-jarige inwoner van Groningen is gisteravond op de Siersteenlaan in de stad door een drietal jongens flink geschopt en geslagen, omdat ze zijn baseballpet wilden hebben. Nadat dit was gelukt lieten ze hem met rust. De politie onderzoekt de zaak

Groningen: aanhouding voor oplichting
Twee inwoners van Groningen (32 en 42) zijn gistermiddag aangehouden nadat ze in een bouwmarkt aan de Ulgersmaweg een wc-pot wilden inleveren bij de retourbalie, die ze juist uit de winkel hadden meegenomen zonder deze te betalen. Ze eisten het geld terug. Toen het personeel de politie waarschuwde renden de beide mannen weg en wilden in hun auto vanaf de parkeerplaats wegrijden. Dit lukte echter niet, omdat het hek snel werd afgesloten. Vervolgens reden ze op de parkeerplaats hard heen en weer, waarbij ze enkele voetgangers bijna aanreden. De politie hield de mannen aan en sloot ze voor nader onderzoek op aan het politiebureau

Groningen: wildplassers geven valse naam op
Twee Groningers (20 en 22) die vannacht werden bekeurd toen ze in de Gelkingestraat stonde te urineren zijn tevens bekeurd voor het opgeven van een valse naam. Omdat ze dit deden zijn ze tevens meegenomen naar het politiebureau om uit te zoeken wie ze precies waren. Nadat dit duidelijk was geworden konden ze pas naar huis. Al met al, leverde dit voor de beide heren bijna een vertraging op van een uur.
Stadskanaal: man bedreigt ex met mes
Een 39-jarige inwoner van Wildervank is gisteravond aangehouden nadat hij zijn 29-jarige ex had bedreigd in de woning van haar broer aan de Handelskade in Stadskanaal. Tevens verwondde hij de broer aan een hand toen deze probeerde het mes afhandig te maken. De man drong de woning binnen, zogenaamd om het weer goed te maken. Toen bleek dat de vrouw daar niet op in wilde gaan, trok hij het mes en dreigde beide personen. Nadat de vrouw wegvluchtte naar een slaapkamer, stak hij enkele keren door de deur, waarbij de vrouw die de deur probeerde tegen te houden, bijna werd geraakt. Door de schermutselingen werden in de huiskamer verschillende meubelstukken vernield. De politie hield de man aan, en bracht hem geboeid over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Winsum: alcomobilist uit koers
Een 24-jarige automobilist uit Winsum raakte vannacht op de Provincialeweg bij zijn woonplaats met de auto uit koers en belandde na twee bomen te hebben geraakt in de sloot. Hij kwam zelf met de schrik vrij, maar stuitte bij het verlaten van de auto op een politiepatrouille die daar juist reed. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Onderzoek haf aan, dat hij 1,6 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leek: alcomobilist te water
Een 26-jarige inwoner van Tolbert, tuimelde gisteravond met zijn auto in het water langs het Boveneind in Leek. Onderweg raakte hij tevens nog een lantaarnpaal, waardoor deze totaal werd vernield. Zijn auto werd tevens zwaar beschadigd. Hij kwam zelf met de schrik vrij. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn (1,2 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

alcohol
In Onstwedde werd vannacht op de Luringstraat een 50-jarige automobilist uit Wedde betrapt bij het rijden onder invloed. Hij had bijna 0,9 promille in zijn bloed. In Delfzijl werd op de Trekweg een 23-jarige bromfietser uit Delfzijl voor hetzelfde feit aangehouden. Hij had bijna 1 promille in zijn bloed.

Inlichtingen Bureau Communicatie 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie