Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen op 14de plaats in qualify Brazilie

Datum nieuwsfeit: 25-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Jos teleurgesteld maar toch tevreden.
Ondanks het enigszins tegenvallende resultaat is Jos toch tevreden. Vanuit Brazilië vertelde hij ons; "Het is best teleurstellend als je het hele weekend rond de 10e tijd zit dat je in de qualify niet verder komt dan de 14e plaats. Het was natuurlijk een hele vreemde middag met al die vallende reclame borden. Uiteindelijk begon het ook nog eens regen waardoor we de laatste run niet meer konden maken. Ik moet zeggen dat het veld heel dicht bij elkaar zit. Een paar tienden sneller en je staat zomaar op de 5e plaats. Ik moet zeggen dat de auto het erg goed doet. Het ziet er voor morgen wat dat aangaat heel goed uit. Ook op de natte baan reageerde de auto goed en kon ik lekker meekomen. Ik zal het ook niet echt erg vinden als het morgen gaat regenen." Aldus Jos die de race morgen met vertrouwen tegemoet ziet.

25
maart
2000

25
maart
2000

Jos veertiende na vreemde kwalificatie training.

De kwalificatie training in Brazilië is waarschijnlijk wel de vreemdste in lange tijd. Drie maal werd de sessie onderbroken in verband met los hangende reclameborden boven de start/finish line. Dan begint het bij de laatste onderbroken sessie ook nog te regenen. De pole position is dan in handen van Mika Häkkinen en niets wijst erop dat deze tijd nog verbeterd gaat worden. Een verrassende positie voor Ricardo Zonta (BAR) is daar op P8 en voor Jenson Button (Williams) op P9. Jos vinden we terug op de 14e plaats. Dan ongeveer 20 minuten voor het einde is de pitsstraat weer geopend, maar door de harde regen rijdt niemand meer het circuit op. Met nog 13 minuten op de klok gaat Irvine(Jaguar) als eerste weer naar buiten, de regen is gestopt. Nog meerdere coureurs volgen op de nu opdrogende baan. Verrassend is de uitkomst van de tijden op de half natte baan als blijkt dat Häkkinen, Schumacher en Jos de snelste tijd hebben neergezet, 1:25.4 . Jos kan zich duidelijk meten aan de topteams in de regen cq op een half natte baan.
Overzicht van de tijden zijn te vinden op de seizoenspagina.
25
maart
2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie