Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wakker Dier trakteert op diervriendelijke maaltijd

Datum nieuwsfeit: 26-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING WAKKER DIER

Wakker Dier trakteert op diervriendelijke maaltijd
'Wakker Dier trakteert op diervriendelijke maaltijd'

Rotterdam, 26 maart 2000; Zo'n 25 actievoerders van de dierenactiegroep Wakker Dier hielden vandaag een ludieke actie tegen de bio-industrie. De actie vond plaats bij een grote supermarkt aan de lijnbaan in Rotterdam. Twee uur voor sluitingstijd werden alle schappen met vegetarische produkten en diervriendelijk scharrel- en biologisch vlees leeggekocht. Vervolgens werd het winkelend publiek voor die avond getrakteerd op een diervriendelijke maaltijd. Op deze manier werd het publiek gestimuleerd geen bio-industrievlees te kopen. Volgens Wakker Dier is het vetmesten van dieren in de bio-industrie zoals bij kippen, varkens of konijnen gebeurt regelrechte dierenmishandeling. Kippen worden binnen 6 weken met groeibevorderaars en antibiotica zo vetgemest dat vele kippen letterlijk doodgroeien. Varkens hebben slechts 1 vierkante meter. Ziekten, gestoord gedrag en gevaar voor de volksgezondheid zijn de gevolgen. De actie van Wakker Dier is een onderdeel van de landelijke publieks-voorlichtingscampagne tegen de bio-industrie. Naast deze campagne zal Wakker Dier dit jaar ook een juridische campagne voeren tegen de bio-industrie. Voor deze campagne hebben zich 31 advocaten om te procederen voor dieren.

Landelijke campagne
Tijdens de landelijke publieksvoorlichtingscampagne van Wakker Dier wordt publiek opgeroepen na te denken over de bio-industrie en gemotiveerd te kiezen voor diervriendelijke consumptie (zoals vegetarische produkten, scharrel- of biologisch vlees). In Nederland worden ieder jaar ruim 500 miljoen dieren geslacht in de bio-industrie, dat zijn er meer dan 1 miljoen per dag. Deze dieren hebben een leven achter de rug in kleine donkere hokken, zonder afleiding of beweging. Zo worden varkens nog steeds binnen 6 maanden vetgemest tot 100 kilo met een maximale ruimte van 1 m2 per dier. Ook is het nog steeds mogelijk zeugen (moederdieren) aangebonden te houden waarbij bewegen helemaal is uitgesloten. Kippen worden binnen 6 weken tot 1 kilo vetgemest en geslacht als ze eigenlijk nog kuiken zijn. Gevolgen voor de dieren zijn ziekten, angst, stress, en gestoord gedrag zoals kannibalisme.

De Bio-industrie tast niet alleen het welzijn en de gezondheid van dieren aan (zoals varkenspest, kippenvirus of de nieuwe 'koeien-aids'
-slijtersziekte van dit moment). Ook het gevaar voor de gezondheid van de mens (salmonella, gekke koeien ziekte) en het milieuprobleem (mest) zijn gevolgen van de huidige intensieve veeteelt. Dit terwijl er alternatieven voorhanden zijn zoals de dier-, mens- en milieuvriendelijke biologische veeteelt, aldus Wakker Dier.

-Einde persbericht -

Voor meer informatie kunt u bellen met:

Stichting Wakker Dier;
Matthéüs Bleijenberg

Woordvoerder
Tel: 020- 4638924 of Mobiel: 06200- 60615

Beeldmateriaal zoals video of foto's van dieren in de bio-industrie zijn beschikbaar.

WAKKER DIER, POSTBUS 92024, 1090 AA AMSTERDAM T.020-4638924 F.


020-4638968

26 mrt 00 16:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie