Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 26-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Zondag 26 maart 2000, 09.00 uur

Gewapende overval
Utrecht - Zaterdagmiddag om kwart over vier kwamen twee mannen voorzien van een slagersmes een supermarkt aan de Montfoortlaan binnen.

Op dat moment waren de 46-jarige eigenaar en zijn twee zoons van 16 en 19 jaar aanwezig in de winkel. Eén van de zoons kreeg het mes op de keel en moest onder dreiging hiervan de kassa openen. Dit lukt niet en er ontstond in de winkel een worsteling tussen de eigenaar en de overvallers.

Eén van de overvallers verloor hierbij zijn baseballpet. Ook het mes bleef achter in de winkel. Na de mislukte overval verdwenen de verdachten te voet in de richting van het Tjepmahof.

Het signalement van de daders luidt:

leeftijd 18 tot 20 jaar, donker getinte huidskleur, één van beiden droeg een NIKE baseballpet en was gekleed in een bruin/beige suède jack.

De recherche van het district Tolsteeg heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen van deze overval zich te melden op het nummer 030- 23297111.

Aanhouding autokraker
Utrecht - Zondagochtend om drie uur zagen agenten op de Stroomstraat een man zich verdacht ophouden rond de aldaar geparkeerde auto's.
De man had inmiddels een raam van een geparkeerde auto vernield en de agenten zagen dat hij iets uit de auto probeerde weg te nemen. Hierna werd hij aangehouden.

De 34-jarige Utrechter was bij zijn aanhouding in het bezit van inbrekersgereedschap. Hij is ingesloten voor verhoor.

Onder invloed achter het stuur
Utrecht - Zondagochtend om tien voor half vier werd op de Oudegracht een 29-jarige Utrechter gecontroleerd die reed met een alcoholpromillage van 1,25. Bij controle van zijn auto bleek deze niet voorzien van een APK- keuring. De man was ook niet in het bezit van een rijbewijs.

Auto onder tram
Utrecht - Zaterdagmiddag om half vijf ontstond op Graadt van Roggeweg een ravage omdat een 34-jarige automobilist uit Zwanenburg met zijn auto onder de tram kwam.

De bestuurder reed in de richting van het Westplein en sloeg linksaf waar dat niet is toegestaan. Hij zag daarbij de tram over het hoofd. De trambestuurder kon niet tijdig meer stoppen en raakte de auto in de flank.

De bestuurder, zijn vrouw en drie kinderen kwamen met de schrik vrij. Zowel de auto als de tram raakte zwaar beschadigd. De tram kon weer op eigen kracht verder.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt
Utrecht - Bij een snelheidscontrole op de Carthesiusweg heeft de politie gistermiddag tussen half twee en half vijf ruim tweeduizend auto's gecontroleerd. Hiervan reden er driehonderd te hard.
Acht bestuurders werden door motorrijders van de politie aan de kant gezet. Een 45-jarige man uit Maarssen kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij de maximum snelheid met 62 km/u overschreed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie